Tidligere ludoman hædres med pris for åbenhed

For fire år siden var han afhængig af at spille. I dag er han spilfri og har vundet en pris for sin åbenhed.

Udgivet Opdateret
Marcus Mossalski Nielsen i midten mellem Lisbeth Knudsen og Jesper Olsen fra Transparency International Danmark, der uddelte Åbenhedsprisen. Foto: Privatfoto

Som 15-årig stak spilletrangen af. Sådan stod det på i tre år, hvor Marcus Mossalski Nielsen spillede sine egne og andres penge op. Han mistede store dele af sit netværk og skubbede venner og familie fra sig.

Indtil han en dag fik nok og erkendte, at det liv, han levede, ikke var værd at leve. 

Tirsdag modtog Marcus Mossalski Nielsen en pris for den åbenhed og ærlighed, han har udvist i sin kamp mod ludomanien.

- Det er jeg rigtig glad og taknemmelig for. Jeg har i lang tid kæmpet mod ludomani både privat og offentligt og gør det stadig, så det er rart at få anerkendelse for det arbejde, og det giver mig motivation til at forsætte, siger Marcus Mossalski Nielsen til TV2 ØSTJYLLAND. 

Åbenhedsprisen uddeles af Transparency International Danmark og gives til en person, virksomhed eller organisation, der arbejder for større gennemsigtighed i samfundet.  

Det havde nær ødelagt og afsluttet mit liv
Marcus Mossalski Nielsen, tidligere ludoman, Randers

En af Marcus Mossalski Nielsens mærkesager er, at spilreklamer skal ulovliggøres, og det er blandt andet kampen for at sætte fokus på ludomani, der har belønnet ham med Ungdommens Åbenhedspris.

Vil hjælpe andre

I dag er det fire år siden, at Marcus Mossalski Nielsen fra Randers har spillet. Men spilletrangen har været ekstremt og altoverskyggende, og udover de 122.000 kroner, han har brugt på at spille, har spilleriet også kostet ham dyrt personligt.

- Det har haft store sociale konsekvenser, og det havde nær ødelagt og afsluttet mit liv, siger Marcus Mossalski Nielsen.

Da jeg spillede, havde jeg ikke nogen mening med mit liv, og da jeg blev spilfri, skulle jeg pludselig finde den mening
Marcus Mossalski Nielsen, tidligere ludoman, Randers

I 2019 - efter tre år med spil, løgne og ødelagte relationer - opsøgte han langt om længe hjælp.

- Jeg er gået glip af store dele af mit ungdomsliv, men jeg priser mig lykkelig over, at jeg fik stoppet mit misbrug i tide, og jeg fik den hjælp, jeg havde brug for. I dag er det blevet mit livsprojekt at hjælpe andre, som kæmper mod ludomani, siger han. 

Siden 2019 har Marcus Mossalski Nielsen kæmpet for at sejre over ludomanien, men det er ikke kun hans egen, indre kamp, der er vigtig for ham. 

- Da jeg spillede, havde jeg ikke nogen mening med mit liv, og da jeg blev spilfri, skulle jeg pludselig finde den mening. Jeg fandt ud af, at det gav mening for mig at hjælpe andre, der kæmper mod ludomani eller er pårørende, så det føles unaturligt ikke at gøre det, siger Marcus Mossalski Nielsen.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her