Efter massivt pres: Trafikselskab vil sætte en stopper for spilreklamer

Midttrafiks bestyrelse besluttede i dag at gå videre med henvendelserne fra flere kommuner om at forbyde spilreklamer på busser.

Midttrafik har nu taget det første skridt mod at forbyde spilreklamer på busserne.

Det skete fredag på et møde i Midttrafiks bestyrelse.

- Vi ønsker at få spilreklamerne udfaset så hurtigt som muligt, siger Steen Vindum (V), der er formand for Midttrafik og 2. viceborgmester i Silkeborg Kommune, til TV2 ØSTJYLLAND.

Bestyrelsen for Midttrafik besluttede, at de på næste bestyrelsesmøde skal tage stilling til, om de skal stoppe med at indgå aftaler med annoncører om spilreklamer. Først skal der dog udarbejdes et beslutningsoplæg om praksissen.

Randers først

Randers Kommune gik som den første østjyske kommune ind i kampen mod spilreklamer på busser. Senere fulgte også Horsens, Syddjurs og Favrskov kommuner trop. De fire kommuner har alle henvendt sig til Midttrafik og opfordret til, at man forbød spilreklamer på Midttrafiks busser.

Også i Aarhus Kommune har sagen været i byrådet, hvor det er blevet besluttet at rette henvendelse til Midttrafik med henblik på at forbyde reklamerne.

Steen Vindum fortæller, at de har taget henvendelserne til efterretning og også selv kan se problematikken i det.

Ikke overbevist om effekt

Det er dog ikke alle i bestyrelsen, der er overbeviste om, at det vil ændre noget at forbyde spilreklamer.

- Jeg møder spilreklamer hver aften, når jeg tænder mit fjernsyn, så jeg ved ikke, hvor meget mening det giver, at vi fjerner det fra busserne, siger Benny Hammer (K), der er medlem af Midttrafiks bestyrelse og viceborgmester i Norddjurs Kommune.

Benny Hammer (K) ser frem til at træffe beslutningen på et mere oplyst grundlag.
Benny Hammer (K) ser frem til at træffe beslutningen på et mere oplyst grundlag.

Han fortæller, at han stort set er enig i beslutningen, men dog kan være i tvivl om, hvilken effekt det har.

- Det er okay for mig, men jeg tænker også på, hvad det næste så bliver, vi skal udfase af reklamer, siger Benny Hammer.

Et beslutningsoplæg om emnet vil blive taget op på Midttrafiks næste bestyrelsesmøde, hvor der blandt andet vil blive redegjort for de økonomiske konsekvenser.

Bestyrelsesmødet vil foregår den 9. september 2022.