Kæmpe telt skal muliggøre flere operationer på hospital

På Regionshospitalet i Silkeborg skal et nyt stort telt fungere som venteområde med plads til 50 patienter.

Et nyt telt på næsten 200 kvadratmeter skyder i disse dage op ved hovedindgangen på Regionshospitalet Silkeborg.

Det skal bruges som venteområde, så hospitalet kan skrue endnu mere op for antallet af operationer, samtidig med at hospitalet kan imødekomme Sundhedsstyrelsens krav om 2 meters afstand mellem patienterne.

quote Vi havde ingen plads inde i vores ambulatorium, hvis vi skulle have to meter mellem patienterne. Så det eneste alternativt var at have færre patienter i vores ambulatorium til forundersøgelse før eventuelle operationer.

Peter Toft, ledende overlæge på Regionshospitalet Silkeborg

- Vi havde ingen plads inde i vores ambulatorium, hvis vi skulle have to meter mellem patienterne. Så det eneste alternativt var at have færre patienter i vores ambulatorium til forundersøgelse før eventuelle operationer.

- Og så var der en af vores ansatte, der sagde: Hvorfor lejer vi ikke telt? Der må være mange ledige telte nu, hvor der ikke er nogle festivaler, fortæller Peter Toft, ledende overlæge på Regionshospitalet Silkeborg til TV2 ØSTJYLLAND.

I alt bliver der plads til 50 patienter i det nye alternative venteværelse.

Peter Toft glæder sig til at kunne tage imod flere patienter på regionshospitalet i Silkeborg.
Peter Toft glæder sig til at kunne tage imod flere patienter på regionshospitalet i Silkeborg.

Hverdagen vender tilbage

I den seneste tid har de hvide telte været et symbol på testning for covid-19, men i Silkeborg er det nu blevet et symbol på, at hverdagen så småt er ved at vende tilbage.

- Det er jo skønt, at det nu har en positiv betydning. At vi er kommet et godt stykke over covid-krisen og skal i gang med at behandle de patienter, som vi glæder os til at se igen, siger Peter Toft.

quote Det er jo skønt, at det nu har en positiv betydning. At vi er kommet et godt stykke over covid-krisen og skal i gang med at behandle de patienter, som vi glæder os til at se igen.

Peter Toft, ledende overlæge på Regionshospitalet Silkeborg

Hospitalet er klar til at modtage patienter i det nye teltoverdækkede venteområde fra på mandag, og forventer at komme op på næsten fuld kraft igen derefter:

- Vi får en stue mindre på vores operationsgang, men ellers kommer vi næsten op på normal produktion igen, fortæller Peter Toft.

15.000 patienter på venteliste

På hospitalet i Silkeborg har corona-krisen medført at der nu står flere tusinde patienter på venteliste. I Region Midtjylland er det i alt cirka 15.000 patienter, der venter på operation.

- Det er jo et meget stort tal. Det skal ses i sammenhæng med, at vi opererer 210.000 patienter om året i regionen. Så det er cirka en måneds aktivitet, der er kommet op på ventelisten, siger Ole Thomsen, direktør i Region Midtjylland til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Det er jo et meget stort tal. Det skal ses i sammenhæng med, at vi opererer 210.000 patienter om året i regionen. Så det er cirka en måneds aktivitet, der er kommet op på ventelisten

Ole Thomsen, direktør i Region Midtjylland

Hospitalerne ligger nu på et sted mellem 85 og 90 procent af aktiviteten før covid-19, og skal altså have indhentet 10-15 procent af kapaciteten, lyder det fra Ole Thomsen:

- Det skyldes, at vi stadig har temmeligt mange patienter, der kommer ind på hospitalet og muligvis har covid-19, og der skal man så bruge nogle særlige værnemidler og nogle ret tidskrævende processer, og det bliver vi nødt til at være klar til i lang tid fremover. Så det varer noget tid, inden vi kommer op på 100 procent, siger han.

Hospitalerne ligger nu på et sted mellem 85 og 90 procent af aktiviteten før covid-19, og skal altså have indhentet 10-15 procent af kapaciteten, lyder det fra Ole Thomsen, direktør i Region Midtjylland.
Hospitalerne ligger nu på et sted mellem 85 og 90 procent af aktiviteten før covid-19, og skal altså have indhentet 10-15 procent af kapaciteten, lyder det fra Ole Thomsen, direktør i Region Midtjylland. Foto: Region Midtjylland
Viby Gymnasium

Sogn i Aarhus lukker ned efter høje smittetal

Øl

Hjemme-ølbrygning er blevet en populær hobby under Corona: - Det er fuldstændig eksploderet

Samsøfærgen

Ups! Færge påsejler spritny hurtigfærge

IMG_1327

Skoleleder efter lokal nedlukning: - Det er synd for børnene

Skærmbillede 2021-04-16 kl. 20.20.54

Dyre dråber til dyrene: - Det giver os en kæmpe merudgift

Street food randers

Østjyske street food-markeder åbner ikke

Dagens mest læste