Far samler ind til indlagte børn: - Konceptet går lige i hjertet

Nickolai Damgaard fra Grenaa forsøger, inden fars dag er omme, at samle 10.000 kroner ind til 'Legeheltene'.

Nickolai Damgaard er lykkelig for, at hans to børn er sunde og raske. Han ønsker med en indsamling at støtte de familier, hvor det ikke er tilfældet. Foto: Privat

Ud over at 5. juni er grundlovsdag, så er det også fars dag. Og det bliver blandt andet markeret på en villavej i Grenå. Her er Nickolai Damgaard så privilegeret, at hans to børn forkæler ham med morgenmad og fine tegninger.

Men ikke alle fædre får den luksus, fordi deres barn eller børn er indlagt på et af landets hospitaler. Her er de såkaldte 'Legehelte' med til at gøre deres hverdag en smule nemmere, og dem ønsker Nickolai Damgaard at støtte.

Konceptet med 'Legeheltene' går lige i hjertet. Det er fagkyndige personer ude på afdelinger, som skaber aktiviteter og et tiltrængt afbræk i hverdagen for de ramte børn.

Nickolai Damgaard, Grenaa

- Jeg er så heldig, at mine børn er sunde og raske, men det er altså ikke alle, der har det sådan. Derfor ønsker jeg at støtte dem, der gør en forskel for indlagte børn og deres familier, siger Nickolai Damgaard til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Konceptet med 'Legeheltene' går lige i hjertet. Det er fagkyndige personer ude på afdelinger, som skaber aktiviteter og et tiltrængt afbræk i hverdagen for de ramte børn.

Tror på at nå målet

Helt konkret har han taget udfordringen op med at samle 10.000 kr. ind til formålet, inden fars dag slutter.

På nuværende tidspunkt er han 2900 kr. fra målet, men en slutspurt skulle gerne give bonus.

06:08

VIDEO: Vi var med, da der i Aarhus var vinsmagning til fordel for netop 'Legeheltene'. Indslaget er fra den 13. februar. 

Luk video

- Situationen i landet har gjort det svært for Børneulykkesfonden, som står bag konceptet, at samle ind. Normalt er der en masse arrangementer til fordel for ’Legeheltene’, men det kan ikke rigtig lade sig gøre for tiden, fortæller Nickolai Damgaard.

Nickolai Damgaard arbejder inden for sundhedsområdet og er blandt andet foredragsholder og forfatter.  Foto: Privat

Besteg legendarisk bjerg

Han har eksempelvis selv besteget i efteråret 2018 Kilimanjaro for på den måde at skaffe 100.000 kr. til konceptet, men initiativer som det er jo ikke muligt under coronakrisen.

- Så selvom mit beløb er lille i det store setup, så håber jeg, at det kan hjælpe og gøre en forskel. Især for de familier som jeg skænker en tanke en dag som i dag, lyder det fra Nickolai Damgaard.

Læs også Majbritt har indsamlet 177.000 kroner til indlagte børn

Indsamlingen har fået støttet fra nær og fjern, og der har været bidrag på alt fra 10 til 500 kroner.

HVEM ER LEGEHELTENE?

  • Legeheltene er startet af Børneulykkesfonden.
     
  • Legeheltene arbejder for at skabe mere leg og bevægelse for de cirka 60.000 børn mellem 1-14 år, der hvert år indlægges i Danmark.
     
  • Legeheltene tager ud på hospitaler rundt omkring i landet og igangsætter bevægelseslege og aktiviteter med de indlagte børn. Formålet er skabe en mere aktiv hverdag for børnene ved at få dem op af deres sygesenge og ud af hospitalsstuerne.

    Kilde: Børneulykkesfonden