Dronevideo: Festival flytter adresse - og der er lidt rodet på den nye

Ny NorthSide-festivalplads skal give mere plads, bedre vindforhold og en lang rækker "oaser".

Torsdag aften skulle have været et musikalsk brag og starten på et ordentligt farvel. 

I stedet må den aarhusianske festival NorthSide hoppe årgang 2020 over. Når den vender tilbage i 2021, er festivalpladsen rykket fra Ådalen til Eskelund. 

Aflysningen af årets NorthSide skyldes du-ved-nok-hvad.

- Vi har vænnet os til tanken, men det er da ærgerligt. Især når vi kan se, at alt er åbnet op omkring os. Vi kan se, at folk samles til demonstrationer, så vi håber, at regeringen snart kommer med nogle klare linjer omkring fremtiden for festivalbranchen, siger festivalchef Brian Nielsen til TV2 ØSTJYLLAND. 

VIDEO: I et årti har Ådalen i Aarhus været scene for festivalen NorthSide. Fra 2021 får festivalen nyt hjem. 

Dobbelt så stor

Han ser frem til at skifte Ådalen ud med Eskelund, der er beliggende ved Ådalen/Ringevejen omkring tre kilometer fra Rådhuspladsen i Aarhus. 

- Ådalen er meget åben og vindfølsom, og vi har flere år haft problemer med vind. Vi har også fået mindre og mindre plads at producere på, fordi byudviklingen er kommet meget tæt på, siger Brian Nielsen.

Ifølge festivalchefen bliver Eskelund "så meget en bedre festivalplads at afvikle festival på". 

- Eskelund er næsten dobbelt så stor som Ådalen, men der er meget mere flora. Der er mange flere rum eller vandhuller, som vi kalder dem, hvor folk kan blive væk og hygge sig med deres venner.

Til hverdag og fest

Det er dog ikke uden en smule sørgmodighed, at festivalchefen siger farvel til Ådalen, der har huset NorthSide siden 2010.  

- Pladsen har været med til at danne rammen om nogle minderige aftener med Portishead og Radiohead og Arcade Fire, og minderne har vi da.

Lige nu minder Eskelund mest om én stor byggeplads, men Aarhus Kommune arbejder på højtryk for at gøre det store grønne område klar til 2021.

- Vi er i gang med at ombygge området til et stort rekreativt område, som skal kunne rumme nogle store events, men som også til hverdag skal være et dejligt område, som kan bruges af alle til mange formål, siger projektleder ved Teknik og Miljø, Stine Rytter Bengtsson, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Sådan skal Eskelund tage sig ud til fest...
Sådan skal Eskelund tage sig ud til fest...
... og sådan til hverdag.
... og sådan til hverdag.

Der kræver en vis infrastruktur, når et område skal benyttes til store events. Det er eksempelvis nødvendigt, at man kan køre rundt med lastbiler, ligesom det skal være muligt at bygge scener. 

Mens der i første omgang er fuld fokus på at gøre Eskelund klar til Northside anno 2021, vil der i fase to blive arbejdet mere med at skabe almindelige rekreative faciliteter i området. 

COVID-19 corona test forum horsens

Østjysk kommune har højeste incidens i Danmark

Simon Grimstrup

Mulig ny verdensrekord: Løb i mere end ti timer op og ned ad Silkeborg-bakke

Unknown

Brand tæt ved nyrenoveret kulturhus

_DSC0162

Gellerup-demonstration endte uden sigtelser

20200727-180240-2-1920x1308we

Trods ny vejledning: Rejsebureau tror ikke på rejse-boom

Lige nu
coronavirus test

liveblog COVID-19 LIVE: Speciallæge i infektionssygdomme: Potentiale for en betydelig smittespredning

Dagens mest læste