Retningslinjer for kommentarer på sociale medier

På TV2 Østjylland sætter vi stor pris på en levende debat. For at sikre den bedst mulige debat er det nødvendigt, at alle overholder vores regler for debatten.

Vi forbeholder os derfor retten til at slette indlæg, som:

- Er skrevet i en unødig hård tone eller på anden vis søger at afspore debatten.

- Som håner eller nedgør andre mennesker på baggrund af etnisk ophav, religion, handicap, alder, politiske ståsted, seksuelle orientering eller lignende.

- Opfordrer til vold eller selvskade.

- Indeholder fotos eller oplysninger/indhold, vi ikke kan verificere.

- Er upassende i forhold til de personer, vi omtaler. Det er vigtigt, at vores kilder er trygge ved at stille op på TV2 Østjylland. Derfor er vi i særlig grad opmærksom på, at de ikke udskammes.

- Har karakter af reklame, annonce eller kampagne uden relevans for emnet eller vores region, eller som er gentagende, herunder kopieret ind mange steder i debatten.

- Er skrevet af en person, der optræder med falsk navn eller alias.

- Udleverer personlige oplysninger, er injurierende, afslører navnene på personer i kriminalsager, indeholder virus, phishing, reklamer og lignende eller som efter vores vurdering overtræder gældende lovgivning.

Indlæg, der vurderes ikke at overholde reglerne, kan blive slettet uden videre, og i grelle tilfælde kan regelbrud føre til, at brugere blokeres fra siden.

___

Hvor ved du det fra?
Hvad bygger du det på?
Kan du komme med eksempler?

De fleste dage har TV2 Østjylland en medarbejder, der løbende deltager i debatten på Facebook, Instagram og andre sociale medier. Det gør vi for at udfordre, kvalificere og nuancere de holdninger, der bliver givet udtryk for i kommentarsporene.

Det er vigtigt at understrege, at opklarende spørgsmål fra vores medarbejdere IKKE bunder i, at de er personligt enige eller uenige med vores følgere. De passer blot deres job som journalist. Akkurat som vi hver dag stiller spørgsmål til vores kilder i nyhederne på tv.

Ved at udfordre holdningerne i kommentarsporet, tror vi på, at vi får en endnu bedre debat. Og måske kan vi også sommetider skabe lidt ekstra refleksion. Både hos dem der kommenterer og dem, der læser med.