Stort feriecenter blev aldrig til noget: Nu er et nyt på vej

Der er store planer for et område nord for Hinnerup. Tidligere skulle der her have været en golfbane som en del af en feriepark.

Et 100 hektar stort område nord for Hinnerup nær landsbyen Haar skal efter planen danne rammen om et feriecenter med over 200 huse, hotellejligheder og en restaurant.

quote Det tog over fem år at få den endelige godkendelse til det projekt, og undervejs havde finanskrisen betydet, at der nok ikke var grobund for det i markedet.

Nikolaj Per Schøler, ejer af grunden

Den idé har faktisk været ved at blive ført ud i livet tidligere, hvor det var en golfbane, der skulle være omdrejningspunktet. Men drømmen brast.

- Det tog over fem år at få den endelige godkendelse til det projekt, og undervejs havde finanskrisen betydet, at der nok ikke var grobund for det i markedet, fortæller den nuværende ejer af området, Nikolaj Per Schøler, til TV2 ØSTJYLLAND.

Her ses en illustration over, hvordan området tænkes brugt. 
Her ses en illustration over, hvordan området tænkes brugt.  Foto: Favrskov Kommune

Sælger grund og projekt

Det var på grund af kritik fra blandt andre Danmarks Naturfredningsforening og lokale borgere i Haar, at forløbet for godkendelse strakte sig fra 2007 til 2012.

Men da det så kom til stykket, blev feriecentret med golfbane slet ikke til noget. Nu prøver man så igen.

- Interessen for golf er vigende, så nu skal området bruges til noget andet. Det bærende element bliver den flotte natur med fokus på dyrehold og cyklister i form af mountainbikere og BMX-kørere, siger Nikolaj Per Schøler.

Efter planen sælger han arealet og projektet til eksterne investorer, og så skal der findes en driftsherre.

Inden da skal lokalplanen for området ændres, fordi den lige nu tillader golfbanen, som er droppet.

'Kan betyde meget for kommunen'

Lokalpolitikerne er dog umiddelbart positivt stemte over for projektet.

- Jeg tror på, at feriecentret med blandt andet hotel og restaurant kan give meget til Favrskov Kommune i form af turister og arbejdspladser, siger formanden for Planudvalget, Erling Kvist Andersen (S), til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Borgerne i Haar var især kritiske over for den øgede trafik gennem deres by, men det fik vi løst ved en aflastningsvej, som igen skal etableres.

Erling Kvist Andersen (S), formand Planudvalget, Favrskov

Han husker den heftige debat, som det tidligere projekt affødte, men han håber og tror på, at den ikke gentager sig i samme omfang.

- Borgerne i Haar var især kritiske over for den øgede trafik gennem deres by, forklarer Erling Kvist Andersen.

Men det har hele tiden været planen med en omfartsvej, der skal hindre for meget trafik gennem landsbyen.

Bekymret for voldsomhed

Det forventes derfor ikke, at der bliver samme massive modstand mod det nye feriecenter fra den front.

Men den lokale afdeling af Danmarks Naturfredningsforening har dog fortsat sine forbehold, om end skepsissen er mindre end tidligere.

- Vi er tilfredse med, at der bliver bedre tilgængelighed for alle, når der ikke skal tages hensyn til en golfbane. Vi henstiller dog til, at de store byggerier ikke bliver alt for synlige i naturen og for voldsomme, siger formand for DN Favrskov, Alfred Borg, til TV2 ØSTJYLLAND.

Ejeren Nikolaj Per Schøler medgiver, at det bliver svært helt at skjule de mange huse og ferielejligheder, og helhedsbilledet vil uden tvivl ændre sig.

Vil påvirke området

- Der kan ikke plantes så mange huse i et område uden påvirkning, men vi ønsker at gøre byggeriet så lidt synligt som muligt, siger Nikolaj Per Schøler.

Byggerierne er faktisk heller ikke til debat, for de er godkendt i den tidligere lokalplan.

quote Der kan ikke plantes så mange huse i et område uden påvirkning, men vi ønsker at gøre byggeriet så lidt synligt som muligt.

Nikolaj Per Schøler, ejer af grunden

Det er kun anvendelse af de 60 hektar, der tidligere skulle have været golfbane, som skal ændres. Her ligger der også en nedlagt campingplads og en gård, som skal fjernes.

I første omgang skal Planudvalget på et møde den 9. juni beslutte, om den nye lokalplan kan godkendes og sendes i ti ugers høring.

Du kan læse meget mere om planerne her. 

20210802-141750-7-1404x789we

Stor karriere slutter i OL-semifinale: Sara Slott færdig efter styrt

Untitled design (16)

Tusinder af ledige vaccinetider bekymrer: - Det er alarmerende

20210802-141713-L-1920x1079we

play Knust Sara Slott: Det var det værst tænkelige

20210212-151026-7-1920x1079we

Flere end 100.000 ledige tider til vaccination

20210730-061042-4-1920x1079we

Østjyske OL-sejlere må vente: Medaljesejladser udsat på grund af vejret

20210725-145759-L-1920x1079we

Randers FC møder Galatasaray eller skotter i EL-jagt

Dagens mest læste