Vi tror på Hjulmand'en: - Saml jer og giv den gas

Landstræneren fortæller, at den danske opbakning har hjulpet holdet op på hesten igen.

Danmark er malet i rødt og hvidt.

For dannebrogsflaget blæser i vinden, og luften er tyk af spænding, mens det trækker op til kamp.

Onsdag aften møder det danske fodboldherrelandshold englænderne i EM-semifinalen.

Og når vi samles, pynter op og fester til ære for fodboldlandsholdet, er der pludselig ikke så langt fra Danmark til Wembley Stadion i London. Den massive opbakning får hårene til at rejse sig på landstræner Kasper Hjulmand forud for semifinalekampen.

- Vi føler, vi kan høre jer, når vi spiller derinde, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Vi er dybt taknemmelige over den opbakning, og jeg er sikker på, det har hjulpet os til at komme op på hesten og krige og vise, hvem vi er.

Kasper Hjulmand, landstræner

- Vi kæmper for hele Danmark

Og folkefesten har været massiv. Efter kvartfinalekampen lukkede fodboldfans Busgaden i centrum af Aarhus, hvor festen også foregik på taget af busserne. 

Ifølge Hjulmand betyder den rød-hvide opbakning meget for landsholdsdrengene.

- Vi er jo lidt i en boble, sidder på et hotel og kan ikke se nogen mennesker, så det er svært for os at mærke. Vi bliver simpelthen så glade, når vi ser de her billeder, siger landstræneren.

- Vi er dybt taknemmelige over den opbakning, og jeg er sikker på, det har hjulpet os til at komme op på hesten og krige og vise, hvem vi er. Vi kæmper for hele Danmark, siger han.

Efter kaotiske scener i det centrale Aarhus bliver alle busser nu ført uden om knudepunkter i midtbyen onsdag.

Derfor har han også en opfordring til danskerne forud for aftenens EM-kamp.

- Saml jer og pynt op. Få de rød-hvide farver frem og syng med på nationalsangen. Sørg for at være feststemte og giv den gas. Det er noget af det, som fodbolden kan, siger han.

Landstræneren bliver også bakket op af barndomsbyen Auning på Djursland. På byens busterminal hænger det her banner. Privatfoto: Peter Hjulmand
Landstræneren bliver også bakket op af barndomsbyen Auning på Djursland. På byens busterminal hænger det her banner. Privatfoto: Peter Hjulmand

Fodbold er enestående

Mens Danmark varmer op i rødt og hvidt, varmer Hjulmand og holdet op til aftenens semifinale.

- Det er vildt at være med til. Det er jo noget af det, jeg har drømt om med landsholdsfodbold. Jeg synes, det er enestående, og det er det, som fodbolden kan mere end noget som helst andet, siger han. 

Vinder vi på onsdag?

- Man kan aldrig nogensinde love resultater i fodbold. Men det, jeg kan love, er, at vi giver alt, ligesom vi har gjort i alle kampene. 

- Jeg tror ikke, at nogen kan sætte en finger på, at vi har efterladt alt ude på den bane, hver gang vi har spillet, og det kommer vi til igen. De skal være gode, hvis de skal slå os, og jeg har en god fornemmelse i maven, slutter Kasper Hjulmand.

Kampen mellem Danmark og England fløjtes i gang onsdag aften klokken 21. 

Landstrænerens egne forældre er om nogen stolte af deres søn. På billedet er Peter og Hanne Hjulmand på vej til Parken for at se kampen mod Belgien. Privatfoto: Peter Hjulmand
Landstrænerens egne forældre er om nogen stolte af deres søn. På billedet er Peter og Hanne Hjulmand på vej til Parken for at se kampen mod Belgien. Privatfoto: Peter Hjulmand