Rørt far: Barndomsbyen Auning elsker Kasper Hjulmand

Far til landstræneren glæder sig over den store lokale EM-opbakning.

Barndomsbyen Auning elsker Kasper Hjulmand.

Det har landstrænerens far, Peter Hjulmand, ofte bemærket.

Og den her gang var byens hyldest slet ikke til at overse for den stolte far.

quote Det er meget positivt, at byen bakker op om, hvad Kasper står for.

Peter Hjulmand, far til Kasper Hjulmand

For midt i Auning ligger busterminalen, hvor der er hængt et banner op med teksten: ’Vi er stolte af dig Kasper Hjulmand. Kom så drenge!!!’.

- Det er fantastisk flot af byen, at de bakker Kasper op så meget, som de gør. Vi er selvfølgelig taknemmelige som forældre over, at byen er med hele tiden, siger Peter Hjulmand til TV2 ØSTJYLLAND.

Byen følger nøje med

Peter Hjulmand og hans kone, Hanne Hjulmand, mærker tydeligt den lokale opbakning.

- Det er meget positivt, at byen bakker op om, hvad Kasper står for. Vi får mange henvendelser fra borgere om, at de er glade for, at det går godt for Kasper, og at de følger ham nøje, siger den stolte far.

På billedet er landsholdstrænerens forældre Peter og Hanne Hjulmand på vej til Parken for at se kampen mod Belgien. Privatfoto: Peter Hjulmand
På billedet er landsholdstrænerens forældre Peter og Hanne Hjulmand på vej til Parken for at se kampen mod Belgien. Privatfoto: Peter Hjulmand

Landstrænerens far har da også sendt billedet af banneret på Auning Busterminal videre til sin søn.

- Han er ikke sådan lige til at få fat på i øjeblikket, men jeg er sikker på, han bliver glad og taknemmelig for det, griner Peter Hjulmand.

quote Han har haft en opvækst fyldt med idræt. Det har været fantastisk i Auning.

Peter Hjulmand, far til Kasper Hjulmand

Lysten driver værket

Familien Hjulmand flyttede til Auning i 1974, hvor Kasper Hjulmand var blot to år. Peter Hjulmand fortæller, at Auning er en by med rigelig med idrætsfaciliteter, og netop derfor valgte familien at flytte dertil. Han er ikke i tvivl om, at barndomsbyen betyder meget for sin nu 49-årige søn.

- Han har haft en opvækst fyldt med idræt. Det har været fantastisk i Auning. Han har også prøvet andre idrætsgrene af, men det blev altså fodbold. Han skal gøre det, han har lyst til. Det er lysten, der driver værket, siger Peter Hjulmand.

Ifølge faren vil Kasper Hjulmand gerne give noget tilbage til Auning, og det gør han blandt andet ved at holde foredrag i byen.

På billedet er far og søn på en firedages tur til Barcelona, som faren fik i fødselsdagsgave. Privatfoto: Peter Hjulmand
På billedet er far og søn på en firedages tur til Barcelona, som faren fik i fødselsdagsgave. Privatfoto: Peter Hjulmand

I stand til at samle Danmark

Forældrene venter nu i spænding til på lørdag, hvor de skal se kampen mod Tjekkiet, mens de er på weekendophold.

- Vi håber, det går godt. Det har det jo gjort hidtil, og vi lægger stor vægt på, det er gået så godt, og at de holder sammen oven på den svære periode med Christian Eriksen.

- Vi håber selvfølgelig, det bliver ved med kampen mod Tjekkiet, men allerede nu synes jeg, man har nået det, man gerne vil. Kasper har været i stand til at samle Danmark, siger han.

Kvartfinalen mellem Danmark og Tjekkiet spilles på lørdag klokken 18.00.