Golfbaner genåbner, selvom vi skal begrænse vores færden uden for hjemmet

På trods af at Statsministeren flere gange har indskærpet, at vi fortsat skal holde afstand og begrænse vores færden uden for hjemmet i påsken, så er flere af landets golfklubber nu begyndt at åbne.

04:10

VIDEO: Dansk Golf Union meddelte tirsdag, at golfklubberne igen kunne åbne for spil under særlige restriktioner. Nu er flere østjyske golfklubber genåbnet.

Det er muligt at mødes og spille golf på en forsvarlig måde uden at sprede smitten af COVID-19.

Det mener flere golfklubber i Østjylland, der nu er begyndt at genåbne.

Læs også Fra 25 cigaretter om dagen til ingen: Jan skodder smøgerne under Covid-19

- Man går fra bilen og direkte op på første tee, og når man er færdig ved det 18 hul, ja så går man tilbage til sin bil igen. Så hvis man sørger for at holde den afstand, så mener vi, at det er forsvarligt, siger Claus Holm Christensen, der er formand i Aarhus Golf Club, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Betjente med trukne våben anholdt en person ved stor politiaktion i nat

Golfklubben genåbnede i onsdags, den 1. april, efter at Dansk Golf Union tirsdag meddelte, at golfklubberne igen kunne åbne for spil under særlige restriktioner.

Pensionisterne Jørgen Stampe Møller og Ole Christensen kunne lørdag nyde en tur på golfbanerne sammen, efter at Kalø Golf Club nu er genåbnet.

Genåbning med restriktioner

Alene i Østjylland er der 23 golfklubber. Ifølge Dansk Golfunion har de i snit godt 700 medlemmer hver. Heraf er cirka 25 procent mere end 70 år gamle. Og medlemmernes alder var også en af grundene til, at Dansk Golfunion i midten af marts anbefalede klubberne at lukke.

Læs også COVID-19 LIVE: Op mod 1500 smittede turister kan komme til Danmark

Ligesom de den dengang påpegede, at det kan være svært for klubberne at håndhæve forsamlingsforbuddet på mere end 10 personer på golfbanerne.

 

Men det mener flere golfklubber altså nu at kunne. Herunder også Kalø Golf Club, hvor banerne igen er åbnet – dog kun for medlemmer. Det bragte stor glæde på de genåbnede baner fredag:

Læs også Politiet advarer om Corona-snydemail: - Lad vær med at klikke på linket

- Det er pragtfuldt! Man går jo derhjemme og bliver rastløs og har ikke rigtigt noget at foretage sig, siger Ole Christensen, der er pensionist, til TV2 ØSTJYLLAND.

Det er pragtfuldt! Man går jo derhjemme og bliver rastløs og har ikke rigtigt noget at foretage sig.

Ole Christensen, pensionist 

Udover at banen kun er åbnet for medlemmer, har klubben også indført en række restriktioner for spillerne.

Man må kun gå to sammen, og hver anden spilletid er blokeret, så der kan holdes afstand mellem folk på banerne.

Læs også De er hospitalets hemmelige helte - og de kan ikke undværes

Derudover er klubhuset lukket, der er sat sprit op, og man har fjernet flagene ved hullerne for at undgå, at spillerne rør ved de samme flader.

 

På den måde mener Inger Sørensen, der er formand i Kalø Golf Club, ikke at genåbningen behøver at vente til efter påske, hvor Statsministeren ellers har varslet, at Danmark måske kan åbne langsomt op igen.

Læs også Gravid under corona-krisen? Sådan bør du forholde dig

- Det er derfor, at vi har lavet alle de her restriktioner, så ikke vi kommer i nærheden af hinanden. Altså vi går jo ude i den fri luft, og vi søger for at holde afstand altid, siger Inger Sørensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Mental sundhed er også vigtigt

Medlemmerne bakker op om klubbens beslutning og glæder sig til at kunne bruge påsken på de grønne baner – på forsvarlig vis:

Læs også Frisører donerer tusindvis af handsker til sundhedsvæsenet

- Vi er voksne og fornuftige mennesker. Vi tager de hensyn, der skal til. Så kan jeg ikke se, hvorfor vi ikke skulle gå ud og spille golf. Vi går med god afstand og står ikke og nyser på hinanden, siger Jørgen Stampe Møller.

Vi er voksne og fornuftige mennesker. Vi tager de hensyn, der skal til. Så kan jeg ikke se, hvorfor vi ikke skulle gå ud og spille golf.

Jørgen Stampe Møller, pensionist

- Vi får noget motion og noget socialt samvær og hygge. Og når vi så holder de regler, der er, så kan jeg ikke se noget problem i det, fortsætter Ole Christensen.

På samme vis ser formanden for Aarhus Golf Club også god mening i at kunne komme ud i den friske luft og få noget motion:

Læs også Så du kæmpe droner i luften i nat? - Her er forklaringen

- Fysisk sundhed er vigtigt. Men det er mental sundhed også. Derfor har det været vigtigt for os at bakke op om at komme ud og bevæge os, siger Claus Holm Christensen, formand i Aarhus Golf Club.