Frisører donerer tusindvis af handsker til sundhedsvæsenet

Stort projekt startede som et kort facebookopslag i en lukket gruppe.

Thomas Haurberg (tv.) og Freddy Jørgen Nielsen ejer sammen en frisørsalon i Bruuns Galleri i Aarhus. Foto: Privat

Samfundssind. Måske er du træt af ordet, men indstillingen beviser sit værd igen og igen. 

En lang række frisører er nu gået sammen om at sende tusindvis af handsker afsted til sundhedsvæsenets ansatte. 

Medejer af den aarhusianske frisørsalon ID4U, Thomas Hauberg, har taget initiativ til projektet, der startede som et kort facebookopslag i en lukket gruppe.

Læs også De er hospitalets hemmelige helte - og de kan ikke undværes

Facebookgruppen er for medlemmer af DOFK, landets eneste fagorganisation for selvstændige frisører og kosmetikere.

- Vi har en masse værnemidler liggende i salonen. Jeg spurgte, om vi ikke skulle samle handsker ind til dem, der kan bruge dem, når vi nu ikke må gå arbejde, siger Thomas Haurberg til TV2 ØSTJYLLAND.

Thomas Haurberg har endnu ikke et præcist overblik. men der gemmer sig formentlig titusinder af handsker i de mange kasser, han har modtaget. Her ses et lille udsnit. Foto: privar

Fra hele landet

Reaktionen på opslaget var så overvældende, at Thomas Haurbergs idé blev delt i et nyhedsbrev fra DOFK, og siden da er det gået stærkt. 

- Det er væltet ind med kasser i løbet af de seneste dage. Der er kommet tusindvis af handsker. De er kommet fra Langeskov, Øster Hurup, Odense, Herning, København. Det er hele landet rundt, siger Thomas Haurberg til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Ingen aprilsnar: René fandt slange i sin opvasker - og der er endnu en slange løs

Han håber, at mange flere frisører vil bidrage til indsamlingen. 

- Vi tager hjertens gerne imod donationer. Man skal bare ikke gøre det for at få gratis reklame, for det er DOFK, der er afsender på alt, der bliver sendt afsted, lyder det.

Rørt regionsformand

Det er vigtigt for Thomas Haurberg, at handskerne ender, hvor der er mest brug for dem.

Via regionsformand i Region Midtjylland, Anders Kühnau (S) er han kommet i kontakt med en udbudsansvarlig indkøber i regionen.  

- Jeg er glad for, at vi besluttede at samle det ét sted. Regionen kan distribuere handskerne ud til dem, der har allermest behov for dem. Det bør være nogen med et overblik, som sørger for, at de bliver distribueret ud til de rigtige steder.

Læs også Færre går til lægen: Nu opsøger Henrik selv sine kendte patienter

Regionsformand Anders Kühnau er stor fan af initiativet, som han kalder "fantastisk godt".

- Jeg er oprigtig glad, når folk gerne vil hjælpe, fordi vi er i en situation, hvor vi mangler værnemidler. Thomas sagde til mig, at fordi frisørerne får hjælp af staten lige nu, vil de også gerne give noget videre. Det kan man nærmest kun blive glad for og rørt over, siger Anders Kühnau til TV2 ØSTJYLLAND.

Krise koste livsværk

Thomas Haurberg, der bor i Ulstrup i Favrskov Kommune, bakker op omkring den midlertidige lukning af landets frisørsaloner.

- Vi skal alle hjælpe hinanden i den her tid. Vi ved, at de værnemidler, vi bruger, er godkendt af myndighederne, og det har stor værdi for os, at vi kan hjælpe, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også VIDEO: Alenlang kø for at få 3 liter øl til 20 kroner - pengene doneres til hjemløse

Det kan dog også for Thomas Haurberg få store konsekvenser, hvis myndighederne længe fastholder lukningen af landet på grund af coronavirussen, COVID-19.

- Vi skal nok få vores loyale kunder tilbage, når vi starter op igen. Jeg vil ikke lade mit livsværk forsmuldre, men hvis det fortsætter to måneder frem, så må jeg indgive min konkursbegæring, siger Thomas Haurberg.

Medejeren af salon ID4U indrømmer, at der er et sekundært incitament til at kaste sig over projektet. 

- Jeg bliver gak i hovedet, hvis jeg bare skal gå hjemme og lave ingenting. Nu har jeg kastet mig over det her projekt. Der er rigtig mange ting at ordne, og så kan jeg beskæftige mig med det, siger Thomas Haurberg til TV2 ØSTJYLLAND. 

Der er i alt 17 ansatte i den frisørsalon, Thomas Haurberg er medejer af.  

Læs også Guide: Her kan du få skøn natur uden mange mennesker