Ny kritik i sag om omstridt byggegrund: - Manipulation af demokratiet

Efter at salget af Alexandra Plads i Hou blev afbrudt i marts, kritiserer en politiker nu borgmesteren for at manipulere med demokratiet.

Der har længe været uenighed om, hvad der skal ske med byggegrunden Alexandra Plads i Hou, der i flere år har stået som en grusplads til parkering.

Odder Kommune satte grunden til salg, og bygherren HFE Ejendomme tilbød at købe grunden mod at bygge et fire-etagers byggeri på godt 15 meters højde. Men netop størrelsen på byggeriet fik Hou-borgerne op af stolene.

quote Det her er så grov en manipulation af demokratiet og en tilsidesættelse af at varetage kommunens interesse.

John Rosenhøj (DF), byrådsmedlem, Odder Kommune

I alt 127 borgere underskrev derfor en protest mod byggeriet, og tilbage i marts måned vedtog et flertal i Odder Byråd derfor, at byggeriet ikke skulle blive til noget.

Bygherren ville ikke ændre på højden og trak derfor sit købstilbud tilbage. Siden har der ikke været nyt i sagen - før nu.

Nu mener Dansk Folkepartis John Rosenhøj nemlig, at borgmesteren har nølet, fordi der her to måneder senere stadig ikke er kommet en nærmere afklaring på, hvad der fremad skal ske med byggegrunden.

- Det her er så grov en manipulation af demokratiet og en tilsidesættelse af at varetage kommunens interesse, siger John Rosenhøj til TV2 ØSTJYLLAND.

Efter HFE Ejendomme trak deres tilbud på grunden tilbage, har en ny køber meldt sig. Han har tilbudt at købe grunden for 95.000 kroner mere end det, HFE Ejendomme ville betale, og samtidig bygge efter de gældende regler for området. Det viser en mailkorrespondance, som TV2 ØSTJYLLAND har fået indsigt i.

- Jeg er frustreret over, der er en seriøs køber, der henvender sig, men man finder det ikke interessant eller seriøst nok til, at man overhovedet vil kontakte den køber, siger John Rosenhøj.

quote Det er ikke et seriøst tilbud efter min mening. Det opfylder ikke de officielle krav, som står beskrevet i udbudsbetingelserne.

Uffe Jensen (V), borgmester, Odder Kommune

Spørger man borgmester Uffe Jensen (V), som John Rosenhøj retter sin kritik imod, så er grunden ikke længere til salg, efter HFE Ejendomme trak deres tilbud tilbage.

- Inden vi kan sælge noget, skal der laves et helt nyt udbud. Og inden det kan laves, skal byrådet beslutte, hvad vi nu vil gøre med grunden. Så det er altså noget, der vil tage lidt tid, siger Uffe Jensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Men John Rosenhøj mener ikke, den tid kan betale sig:

- I forhold til kommunekassen er det en dyr proces, hvis der skal gå flere måneder, siger han.

Siden et flertal i byrådet tilbage i marts stemte nej til højhusbyggeriet, har der på grund af corona kun været afholdt et byrådsmøde. I mandags. Og borgmesteren ser sig uforstående over for, hvorfor John Rosenhøj ikke selv bragte diskussionen om byggegrunden op der.

- Jeg havde forventet, at han til sidste godkendelse af byrådets dagsorden ville kræve, at Alexandra Plads kom på dagsordenen. Men det gjorde han ikke. Han godkendte dagsordenen, siger Uffe Jensen.

Det argument køber John Rosenhøj ikke:

- Jeg kan jo ikke få punktet med, for dagsordenen er jo allerede lavet. Men jeg havde da forventet, det var med, indtil jeg så dagsordenen, siger han.

- Ikke et seriøst tilbud 

Borgmesteren fortæller, at byrådet er blevet orienteret om det nye købstilbud, men at tilbuddet ikke overholder de formelle krav.

-  Det er ikke et seriøst tilbud efter min mening. Det opfylder ikke de officielle krav, som står beskrevet i udbudsbetingelserne. Og så er tilbuddet ikke engang sendt til mig, kun til udvalgsformanden og kommunaldirektøren, siger Uffe Jensen.

VIDEO: I februar protesterede en stor gruppe Hou-borgere mod et fire-etagers byggeri på grunden Alexandra Plads i Hou. Indslaget er fra 20. februar.

Men John Rosenhøj forstår ikke, hvorfor der så ikke for længst er lavet nye udbudsbetingelser eller en betinget slutseddel til den nye køber.

- Den nye køber tilbyder jo at bygge efter de allerede gældende regler på området. Så jeg forstår ikke, man ikke har lavet en aftale med ham, som så skal godkendes af byrådet. Nu risikerer vi jo, at han trækker sit tilbud tilbage.

Borgmesteren derimod mener, man skal bruge flere kræfter på at få den helt rigtige løsning på området, som på kort tid har skabt stor røre i lokalsamfundet. 

- Nu er det igen helt åbent, hvad der kan være på grunden. Om det skal være en legeplads, en parkeringsplads eller lejligheder, det ved jeg ikke. Men jeg tænker, det er en god ide at inddrage borgerne for at høre, hvad de tænker, inden vi beslutter noget, lyder det fra Uffe Jensen.

TV2 ØSTJYLLAND har været i kontakt med den nye tilbudsgiver, der ikke ønsker at være med.

Det er området her, som ligger lige ved Hou Havn, der er tale om.
Det er området her, som ligger lige ved Hou Havn, der er tale om. Foto: Google Maps
Smukfest Christopher 2016

- Det er en stor udfordring, at der ikke er nogen plan for os, siger festival

Gellerupparken Gellerup

Skole uden smittede lukker - rammer model skævt?

IMG_3549

Tilbage på stadion: - Nydelsen varer længere end sex

Skærmbillede 2021-04-17 kl. 12.54.48

Planlagde sin egen begravelse - nu har Stinne fået et nyt hjerte

Hospitalseng

Laveste antal indlagte siden starten af november

Gellerup

Endnu et område lukkes ned på grund af høj smitte

Dagens mest læste