Endnu en by overvejer forbud i nattelivet

Både København, Aarhus og Randers har takket ja til at gøre brug af de såkaldte nattelivszoner. Nu overvejer Sydøstjyllands Politi at gøre brug af værktøjet i Horsens.

Først i København, Aarhus og Randers og nu muligvis også i Horsens.

Nattelivszonerne er så småt ved at sprede sig ud over landet, efter at det den 1. juli i år blev muligt at forbyde personer, der er dømt for bestemte former for kriminalitet, som eksempelvis vold eller våbenbesiddelse, begået i nattelivet, at bevæge sig ind i det pulserende natteliv. 

Sådan lyder svaret i hvert fald, hvis man nævner ordet 'nattelivszoner' for borgmester i Horsens Kommune Peter Sørensen. 

- Jeg har den holdning, at hvis det kan øge trygheden for os alle, så giver det mening at indføre det, fortæller han til TV2 ØSTJYLLAND.

Også for politiinspektør ved Sydøstjyllands Politi, Carit Andersen, har ordet en behagelig klang. 

- Vi ser selvfølgelig positivt på værktøjet, og har i forvejen et godt samarbejde med kommunen og restauratørerne, og dette værktøj kan være et godt supplement til den indsats, siger han. 

Endnu ikke besluttet

Begge understreger dog, at beslutningen endnu ikke er truffet. 

- Vi arbejder pt. med en analyse, der skal danne grundlag for vores beslutning, fortæller Carit Andersen til TV2 ØSTJYLLAND. 

Nattelivszonerne fik sin begyndelse den 14. september i år, da man indførte zonerne i København. Den 27. oktober vil nattelivszonerne også indføres i Aarhus og Randers. 

- Det er da klart, at det er en politimæssig vurdering, om det kan føres ud i livet og praktisk giver mening, fortæller borgmester i Horsens Peter Sørensen og fortsætter:

- Men personligt vil jeg sige, at de zoner, der er lavet i Aarhus og Randers, er interessante i forhold til at skabe et tryggere natteliv for alle. 

TV2 ØSTJYLLAND har tidligere erfaret, at nogle kalder nattelivszonerne for en dobbeltstraf. Hvad tænker du om det?

- Det her handler jo om vores alles tryghed, og derfor har lovgivere givet politiet mulighed for at lave de her nattelivszoner, fortæller Peter Sørensen og fortsætter:

- Og det gør man jo kun, fordi man gerne vil skabe tryghed, og det er ganske rimeligt, at vi gerne vil have tryghed i vores byer. 

Hvad er nattelivszoner?