Nu kommer der millioner til cyklister på farlig vej

Cyklister havner lige midt på trafikeret hovedvej, men nu er der en løsning på vej.

Efter længere tids kritik bliver cyklister inden for få år sikret bedre forhold tæt ved Grenå.

Det er på en strækning mellem Trustrup og Homå på Århusvej sydvest for Grenå, at cyklister er blevet ledt fra cykelstien og ned på hovedvejen. Simpelthen fordi cykelstien ikke var længere.

Det er ellers et farligt sted, hvor der ifølge Vejdirektoratets tal fra 2019 dagligt kører flere end 7000 køretøjer, hvoraf omkring 800 er lastbiler.

Cykelstien på Århusvej stopper brat ved Homå.

Men nu har en forligsgruppe i Folketinget besluttet at finansiere en ny cykelsti.

Det meddeler Transportministeriet i en pressemeddelelse.

I alt afsættes der 22 millioner kroner til projektet.

Det glæder især socialdemokraten Leif Lahn Jensen, der siden 2019 har arbejdet for, at cykelstien bliver til virkelighed.

- Det vil betyde rigtig meget. På den vej kører der meget af den tunge trafik, der kommer til og fra Grenå Havn.

- De lokale skal køre på cykel ved siden af de her lastbiler og har gjort det i mange år. Det har de ikke været trygge ved, og det kan jeg virkelig godt forstå, siger Leif Lahn Jensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Han bor selv i Grenå og har kørt forbi Homå og Trustrup på Århusvej mange gange, fortæller han. Projektet kommer ifølge folketingsmedlemmet til at strække sig over tre år, inden det står færdigt, og det er han godt tilfreds med.

- Det er supergodt, så vi kan få den cykelsti, siger Leif Lahn Jensen.

Synes du, tre år er hurtigt?

- Det tager åbenbart så lang tid. Så når jeg siger "hurtigt", handler det om det samlede forløb. Det er derfor, jeg er så glad for, at det er kommet nu, så vi kan komme i gang så hurtigt som muligt.

- Jeg kan ikke kloge mig på, om tre år er hurtigt eller ej - jeg er ikke vant til at lægge cykelstier. Jeg kan bare være glad for, at vi nu kommer i gang, siger Leif Lahn Jensen.