Masseransagning på havnen: Biler fra færge kontrolleret

Alle biler, der forlod Molslinjen på havnen i Aarhus, blev tjekket af politiet, der åbnede bagagerum på flere biler.

Politiet kontrollerede torsdag alle biler, der kørte af Molslinjen, som var i havn i Aarhus kl. 17. Arkivfoto. Foto: Kim Haugaard - Ritzau Scanpix

Bilerne holdt i lange køer for at komme væk fra havnen efter en sejltur med Molslinjens Express 2 torsdag eftermiddag.

Alle biler, der kørte af færgen, blev tjekket af politiet, inden de fik lov til at forlade havneområdet.

- Vi har tjekket de biler, der er kommet af færgen, bekræfter vagtchef ved Østjyllands Politi Lars Bisgaard over for TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også 14 personer anholdt for kidnapning

Nøjagtig hvem eller hvad betjentene søgte, ønsker Østjyllands Politi ikke at fortælle i detaljer. Men politiet kan gå så vidt som til at afsløre, at kontrollen af bilerne har med nattens kidnapningsforsøg og efterfølgende biljagt at gøre.

14 mænd blev anholdt under nattens begivenheder. Kl. 16 begyndte grundlovsforhøret af de anholdte ved Retten i Aarhus.

Det var alle biler ombord på Molslinjens Express 2, der torsdag eftermiddag blev kontrolleret af politiet. Arkivfoto. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

På forkant med uro

- Vi havde fået nys om, at der var nogle med færgen, som skulle op og være tilhørere i retten, og dem vil vi gerne tale med, fortæller Lars Bisgaard.

- Vi ønsker ikke noget uro, så kontrollen af bilerne var for at være på forkant.

Læs også Flemming stod bag Danmarks eneste skoleskyderi - var drevet af had til kvinder

Politiet kontrollerede alle biler, der kørte af færgen fra en kontrolpost på havnen. Ikke alle blev vinket ind til siden og undersøgt, men biler der virkede mistænkelige for politiet blev ransaget.

- Vi har kontrolleret de biler, der er kørt af og har kigget ekstra på to biler, lyder det fra vagtchefen.

Læs også 12 bortvist fra retsmøde om kidnapning

- Vi har talt med dem, og det var ganske udramatisk, og der var ingen anholdte.

Ved Retten i Aarhus var politiet også massivt til stede i forbindelse med retsmødet. Hele arealet omkring retsbygningen var afspærret med polititape, og flere betjente med hunde stod vagt rundt om bygningen. 

Adskillige var forud for retsmødet mødt op for at følge med, og politiet bortviste ifølge Ritzau 12 af dem for at undgå uro.

Politiet havde afspærret et større areal omkring retsbygningen i det centrale Aarhus i forbindelse med grundlovsforhøret af nattens anholdte. Foto: Øxenholt foto

Ikke øvrige forsinkelser

Politikontrollen betød, at det tog noget længere tid for de bilister, der kom i havn med Molslinjen omkring kl. 17, at nå til deres bestemmelsessted, men de øvrige færgeafgange er ikke påvirket af det, fortæller kommunikationschef hos Molslinjen Jesper Maack.

- Når politiet skal tjekke bilerne, så betyder det, at det tager længere tid at køre fra havnen, da det gav lidt langsommere kørsel. Men det har ikke haft indvirkning på aftenens øvrige sejladser, siger han.