Fastfoodkæde får bøde for ulovligt at overvåge pakkepige

Ansat i en fastfoodrestaurant får 20.000 kroner for at være blevet ulovligt overvåget. Det afgør Højesteret.

Karen Bleier / AFP / Ritzau Scanpix.

Det var ulovligt, da en leder ved fastfoodkæden Kentucky Fried Chicken brugte tv-overvågning til at disciplinere og kontrollere en af firmaets pakkepiger.

Den ansatte, som arbejdede hos KFC i Tilst ved Aarhus, skal have 20.000 kroner i godtgørelse for den krænkelse, hun var udsat for. Pengene skal betales af selskabet bag fastfoodkæden, Isken Aps, og den pågældende leder.

Læs også Meningsmåling: Stor modstand mod planer om højhus

Det har Højesteret afgjort, oplyser retten mandag på sin hjemmeside.

- Krænkelsen (...) bestod i, at tv-overvågningen i et betydeligt omfang var anvendt til - uden saglig grund - løbende at kontrollere (den ansatte, red.) under udførelsen af hendes arbejde, står der blandt andet i dommen.

Det er KFC-restauranten her i Tilst, der har overvåget en pakkepige ulovligt. Foto: Google Streetview

Overvågningen førte til, at pakkepigen følte sig konstant overvåget på sit arbejde, og det var en stor psykisk belastning for hende, vurderer Højesteret.

Læs også Østjysk filmproduktion boomer: - Går spændende tid i møde

Desuden var det egnet til at krænke hendes selv- og æresfølelse, mener den.

Sagen har først været forbi både by- og landsret, og selv om pakkepigens leder også i landsretten blev dømt for at have overvåget hende i for stort omfang, mente retten ikke, at hun skulle have nogen godtgørelse for det.

Kentucky Fried Chicken er en amerikansk kæde, der blev grundlagt i Louisville i Kentucky, USA i 1938. Den er også kendt under navnet KFC. Kæden har restauranter i 11 danske byer.

Læs også Minister vil have kommuners hjælp til kamp mod vandmasser