Salget af elbiler steg i 2019

Især salget af elbiler steg i 2019, selvom antallet af elbiler stadig udgør en forsvindende lille del af den samlede danske bilpark.

Flere og flere danskere anskaffer sig en elbil. Det mærkes også i Østjylland, hvor KIA Nellemann i Viby sælger væsentligt flere elbiler end tidligere. 

- Vi oplever, at efterspørgslen på elbiler og hybridbiler er stærkt stigende, siger Kris Jensen, der er kunderådgiver hos Nellemann til TV2 ØSTJYLLAND.

- Vi er helt klart der nu, hvor elbiler med mere end 400 kilometers rækkevidde begynder at være noget, som kan bruges, også hvis man skal pendle til og fra arbejde, og sådan var det ikke for 5 år siden.  

I forhold til 2018 har salget af elbiler taget et gevaldigt spring opad i det forgange år. Det viser tal, tv2.dk har fået fra De Danske Bilimportører.

Bilforhandleren Kia Nellemann i Viby mærker en stigende efterspørgsel på elbiler. Her er det kunderådgiver Kris Jensen.
Bilforhandleren Kia Nellemann i Viby mærker en stigende efterspørgsel på elbiler. Her er det kunderådgiver Kris Jensen.

Tesla 3 trækker på

I alt blev der solgt 5.367 elbiler i 2019, mens der i 2018 kun kørte 1.545 nykøbte elbiler over kantstenen fra bilforhandlerne. Især Tesla trækker op, for godt halvdelen af de solgte elbiler var modellen Tesla 3. Sammenlagt blev der solgt 2.599 Tesla 3 biler i 2019. 

Hos Kia Nellemann i Viby er efterspørgslen på Kias elbiler lige nu også så stor, at kunderne venter 12-18 måneder fra de har bestilt bilen, til den bliver leveret. 

- Interessen er ikke kun lokal, men i hele verden, og når der er så lang ventetid, så siger det noget om, at kunderne vil det her, fortæller kunderådgiver Kris Jensen.