Måling viser, hvor mange danskere der planlægger ferie i udlandet

26 procent svarer, at de har valgt at blive i Danmark, fordi genåbningen af grænserne er sket sent.

Selvom danskere kan rejse til de fleste lande i EU, så er det kun få, der har planer om en ferie i udlandet. Nemlig 16 procent. Foto: Kyrre Lien/AFP/Ritzau Scanpix

I samarbejde med tv2.dk

Danskerne kan snart se frem til at kunne pakke kufferten og rejse på ferie i udlandet. Det meddelte regeringen torsdag, da den præsenterede planen for genåbningen af grænserne.

Men selvom danskere kan rejse til de fleste lande i EU, så er det kun få, der har planer om en ferie i udlandet. Nemlig 16 procent.

Læs også Nu åbnes der for rejser til langt flere lande: Men løbet er kørt, mener lufthavnsdirektør

Det viser en ny måling foretaget af Megafon for TV 2.

Hele 80 procent af danskerne regner med at blive i Danmark, viser samme måling.

Læs også Tre ting du skal være opmærksom på, hvis du vil trodse rejsevejledningerne

En del af forklaringen på, at langt under halvdelen har planer om at pakke kufferten, er, at myndighedernes ændrede rejsevejledninger kommer sent. Det nikker 26 procent genkendende til.

Imens svarer 41 procent, at de ikke var taget på ferie i udlandet uanset hvad.

  Foto: TV2 Nyhederne

  Foto: TV2 Nyhederne

Lande uden for Europa

Regeringens nye rejseregler gælder fra 27. juni. Danskerne må rejse til de lande i EU, der har under 20 smittede per 100.000 indbyggere per uge. Det oplyser Udenrigsministeriet.

Læs også En stor del af danskerne vil bruge feriepenge på forbrug

Udenrigsministeriet fraråder samtidig rejser til lande, der har betydelige indrejserestriktioner over for danske rejsende - såsom tvungen karantæne ved indrejse - også selvom de ellers opfylder kriterierne. Derfor fraråder ministeriet alle ikke-nødvendige rejser til Irland og Storbritannien.

De gule områder er der, hvor danskerne må rejse til. Dog må danskere, som det ser ud nu, også rejse til regioner i Sverige - Skåne, Sörmland og Västerbotten. Foto: TV2 Nyhederne

Har du set frem til fjernere himmelstrøg uden for Europa, er der endnu ingen tidshorisont på, hvornår det kan lade sig gøre.

Læs også Chauffører utrygge: Frygter at sprede smitte

- Når det gælder tredjelande uden for Europa, så taler vi om 160 lande, hvor pandemien fortsat hærger. Mig bekendt er der ikke nogen europæiske lande, der har fremlagt en model for tredjelande, sagde udenrigsminister Jeppe Kofod (S) på et pressemøde torsdag.