Magiske portaler og sovende slanger skal gøre børn aktive

En gåtur med børn kan nu blive mere spændende og eventyrlig. Med en app kan man læse et eventyr på som gåtur og blive klogere på både områdets historie og dyreliv.

Kenneth Moltzau Gadegaard læser eventyret højt for børnene ved de udvalgte stop på turen. Foto: Pernille Leftes, TV SYD

I samarbejde med TV SYD

Ni børn og en pædagog er klar til at tage på tur ved Nørrestrand i Horsens. Foran dem venter en gåtur på halvanden kilometer, hvor de skal ind i en anden tidsdimension med drengen Flint på eventyr og møde både magiske portaler og en sovende slange. 

Læs også AGF-fans er endelig tilbage på lægterne: - Det er fantastisk

Eventyret 'Flint i den mystiske tidsdimension' stammer fra appen 'Natureventyr' og i et samarbejde mellem appen, Horsens Kommune og Horsens Museum er det nu blevet muligt at drage ud på to eventyr i Horsens og et i Brædstrup. Børnene går i førskole på Langmarkskolen tæt ved Nørrestrand, så turen ligger næsten lige i baghaven for dem:

Læs også VIDEO: Nu kan Benno og Rita handle smøger og vodka ved grænsen igen

- Det er jo en af de gode ting ved, at skolen ligger tæt på - at vi kan bruge det her område. Så det er skønt med noget ekstra historie, fortæller Kenneth Moltzau Gadegaard, der er pædagog på Langmarkskolen. 

Motion og historie

På turen gør gruppen stop undervejs ved punkter, hvor næste kapitel skal læses. Eventyret afspejler den natur, man går igennem og er tilpasset, så et jernrør bliver til en sovende slange, en metallåger bliver til en magisk portal og et fugletårn bliver til fuglevismandens tårn. 

Det er første gang, jeg har gået så meget.

Dagmar Marie Røder, førskoleelev, Langmarkskolen

Undervejs lærer børnene også om lokalområdets historie og dyreliv. Ved Nørrestrand bliver der særligt kigget efter fugle, og eventyret trækker tråde til stenalderen. Derudover skal eventyrene gøre det sjovere for børn at være aktiv i naturen, og for førskolebørnene gjorde det også gåturen mere spændende: 

Læs også Stor færdselsindsats: Bilist målt til at køre over 200 km/t på motorvej

- Jeg har ikke  været oppe i fugletårnet, så det er første gang, og det er også første gang, at jeg har gået så meget, fortæller Dagmar Marie Røder, der går i førskole på Langmarkskolen. 

Eventyrerne er skrevet til de tre til otteårige børn. Foto: Pernille Leftes, TV SYD

Klar til eventyr

Eventyrene fra Horsens Kommune er lige kommet online på appen, men for at få historien fra Nørrestrand testet af, fik børnene fra Langmarkskolen lov til at gå en prøvetur. Fordi historierne fra Horsens Kommune er et samarbejde med kommunen, så er historierne gratis. 

Jeg synes, at det har været en god oplevelse.

Kenneth Moltzau Gadegaard, pædagog på Langmarkskolen.

Og Kenneth Moltzau Gadegaard har allerede flere børn, som gerne vil med på næste tur: 

Læs også Sejr for Jacob: Står nu med eksamensbevis og job

- Jeg synes, at det har været en god oplevelse. Det har været en god historie og god i forhold til den sværhedsgrad for de børn, jeg har været med.