AGF-fans er endelig tilbage på lægterne: - Det er fantastisk

Superliga-kampen mellem AGF og FC Nordsjælland kunne her til aften spilles med publikum på tilskuerrækkerne. Til stor glæde for klubben og de udvalgte fans, der fik en plads på lægterne.

07:33

VIDEO: Det er fantastisk at være tilbage på tilskuerrækkerne, lyder det fra AGFs fanklub. Fodboldklubbens direktør glæder sig til at kunne byde endnu flere indenfor. Se indslaget fra den 17. juni 2020 her. Video: TV2 ØSTJYLLAND. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Normalt kan AGFs hjemmestadion i Aarhus rumme 20.000 mennesker.

Men på grund af covid-19 står størstedelen af de sæder nu tomme – også selvom Superligaen på ny er skudt i gang.

Læs også AGF lægger afstand til bronzerivaler med sejr

500 personer må nu befinde sig på stadion. Til aftenens kamp mod FC Nordsjælland var 150 af dem almindelige fans, mens de resterende pladser blandt andet gik til sponsorer:

- Det er fantastisk at være tilbage og være sammen med venner og bekendte og mærke stemningen, siger formanden for AGFs fanklub, David Thorbjørn Møballe Knudsen.

Med en fortjent 2-1-sejr over FC Nordsjælland trækker AGF nu fra Farum-mandskabet i kampen om bronzemedaljer. Foto: Henning Bagger

God stemning

Mens de udvalgte fans gjorde deres for at løfte stadionstemningen, akkompagneret af optaget stadionlyd og virtuel kontakt med fansene derhjemme, så søgte andre fans mod barer, hvor gejsten var høj, selvom kampen udspillede sig på en TV-skærm.

- Det kan slet ikke beskrives, hvor meget vi har glædet os til det her, lyder det fra Bent Sørensen, der er stor AGF-fan.

Det kan slet ikke beskrives, hvor meget vi har glædet os til det her.

Bent Sørensen, AGF-fan

Også selvom han ikke var en af de heldige, der fik plads på stadion:

- Når der kun må være 500, føler jeg mig ikke overset, men jeg håber at tallet bliver hævet væsentligt her inden for den næste tid, så en del af os kan være heldige at komme ind og støtte dem, siger Bent Sørensen. 

Dyrt for klubben

Det har bestemt ikke været en billig omgang, at Superligaen blev lukket ned og publikum måtte blive hjemme. For AGF er det fuldkommen afgørende, at spillerne – og efterhånden også publikum – er tilbage på stadion:

Læs også Glæde over digital tribune og dåselyd i AGF-lejren efter åbningskamp

- Det er altafgørende for en fodboldklub at der er fans til kampene. Det er det, vi har levet for i mange årtier, så det er altafgørende, siger Jacob Nielsen, direktør hos AGF.

Det er altafgørende for en fodboldklub at der er fans til kampene.

Jacob Nielsen, direktør hos AGF

Enkelte Superligaklubber har som forsøg fået lov til at huse kampe, hvor mere end 500 personer får lov til at komme på stadion. Det gælder blandt andet AC Horsens, der forventer, at der vil være plads til 1100-1200 tilskuere, når de lørdag spiller mod Randers FC.

Jacob Nielsen, direktør i AGF, håber på at klubben snart kan invitere endnu mere publikum ind på stadion. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Det får Jacob Nielsen til at håbe, at også AGF snart kan få lov til at lukke flere ind på stadion:

- Vi har et stadion med plads til 20.000 siddende gæster, og selvfølgelige skal der åbnes op for det, og nu bliver der testet i næste runde med nogle udvalgte kampe, og så håber jeg også, at vi meget snart vil kunne se flere tusinde mennesker her på stadion, siger direktøren.

06:34

VIDEO: AGF og Randers FC sparkede Superligaen i gang igen efter tre måneders corona-pause den 28. maj.  Video: Henning Bagger Ritzau Scanpix

Luk video