Stor færdselsindsats: Bilist målt til at køre over 200 km/t på motorvej

Østjyllands Politi var tirsdag på en større indsats omkring Djurslandmotorvejen i Syddjurs Kommune og i den nordlige del af Aarhus Kommune.

En bilist blev målt til at køre over 200 kilometer i timen på motorvejen. Han fik inddraget sit kørekort på stedet, efter det lykkedes en betjent at indhente ham. Foto: Sydøstjyllands Politi

Der blev målt vilde hastigheder, da Østjyllands Politis færdselsafdeling tirsdag eftermiddag og aften var på en større indsats omkring Djurslandsmotorvejen i Syddjurs Kommune og i den nordlige del af Aarhus Kommune.

Læs også Søn slog mor ihjel ved gentagne knivstik

Politiet havde både videobiler, civile biler og motorcyklen ved indsatsen, hvor flere blev taget i alt for høj fart.

Blandt andet blev en bilist målt til at køre over 200 kilometer i timen på motorvejen. Han fik inddraget sit kørekort på stedet, efter det lykkedes en betjent at indhente ham.

Beruset mand med 130 km/t

På landevejen ved Syvveje standsede betjentene en mand, der kørte 130 kilometer i timen, hvor han højst måtte køre 80 kilometer i timen.

Læs også Flere hundrede mennesker samlet til biltræf - men det er ikke et brud på forsamlingsforbuddet

Manden viste sig at være tydeligt beruset. Derfor blev han anholdt og kan nu se frem til en stor bøde og frakendelse af førerretten.

Jeg er faktisk trist over at se, hvor mange bilister og motorcyklister, der kører alt, alt for stærkt.

Amrik Chadha, politikommissær, Østjyllands Politi

Da indsatsen var slut, havde politiet uddelt en lang række af bøder. 12 bilister og motorcyklister kan desuden se frem til enten betinget eller ubetinget frakendelse af kørekortet, mens 47 personer får et klip.

Læs også VIDEO: Nu kan Benno og Rita handle smøger og vodka ved grænsen igen

- Jeg er faktisk trist over at se, hvor mange bilister og motorcyklister, der kører alt, alt for stærkt. Fart er den største dræber i trafikken, og resultatet af tirsdagens indsats viser, at der er en del, som desværre ikke har respekt for færdselsreglerne, siger politikommissær Amrik Chadha i en pressemeddelelse.