Flere hundrede mennesker samlet til biltræf - men det er ikke et brud på forsamlingsforbuddet

Tirsdag var flere hundrede mennesker samlet til tirsdagstræf ved Kalø Vig. Men det er ikke et brud på forsamlingsforbuddet på 50 mennesker, vurderer politiet.

I går, tirsdag, modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om for mange mennesker samlet ved Kalø Vig. Blandt andet i forbindelse med veteranmødet, Kalø Tirsdagstræf. Billedet er fra et træf i 2019.

I går, tirsdag, modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om for mange mennesker samlet ved Kalø Vig.

Flere var kørt ud i det gode vejr for at deltage i Kalø Tirsdagstræf, hvor veteranbilsejere mødes i deres fine gamle biler. Men også motorcyklister og gæster til cafeteriet og det naturskønne område havde fundet vej til Kalø.

Læs også Mange besøgende forstyrrer naturen: - Tag et billede, men lad den være i fred

En patrulje fra Østjyllands Politi kørte til Syddjurs, hvor de dog vurderede, at der på trods af de flere hundrede mennesker, der var samlet i området – ikke var tale om et brud på forsamlingsforbuddet på 50 personer:

Da betjentene kom derud, var der ganske rigtigt en del mennesker, men de gik rundt i mindre grupper og holdt fornuftig afstand. 

Jakob Christiansen, pressemedarbejder hos Østjyllands Politi

- Da betjentene kom derud, var der ganske rigtigt en del mennesker, men de gik rundt i mindre grupper og holdt fornuftig afstand. Derfor vurderede vi, at der ikke var nogen, der brød forsamlingsforbuddet, siger Jakob Christiansen, pressemedarbejder hos Østjyllands Politi.

Folk er gode til at overholde retningslinjer

Bent Ammitzbøll tog sammen med sin tvillingebror Erik Ammitzbøll Jensen initiativ til Kalø Tirsdagstræf tilbage i 2003. Dengang var de fem veteranbilsejere, der mødtes.

Siden da er træffet vokset betydeligt i størrelse, og er velbesøgt af veteranbilsejere – og entusiaster, når træffet finder sted næsten hver tirsdag.

Læs også Veteranbilerne vrimler frem i det gode vejr

Deltagerantallet faldt drastisk, da covid-19 lukkede Danmark ned. Men efterhånden som landet er ved at åbne igen, er deltagerne vendt tilbage.

Bent Ammitzbøll tog sammen med sin tvillingebror Erik Ammitzbøll Jensen initiativ til Kalø Tirsdagstræf for 14 år siden.

Derfor var der tirsdag rigtig mange veteranbilsentusiaster ved Kalø Vig. Men alt forløb efter retningslinjerne, lyder det fra Bent Ammitzbøll:

- Vi har skrevet på vores Facebook-side, at vi mødes efter de gældende regler. Men det er op til folk selv at overholde reglerne. Det er jo voksne mennesker, og jeg synes faktisk, at folk er gode til at overholde retningslinjerne, siger Bent Ammitzbøll til TV2 ØSTJYLLAND.

Det er op til folk selv at overholde reglerne. Det er jo voksne mennesker, og jeg synes faktisk, at folk er gode til at overholde retningslinjerne.

Bent Ammitzbøll

Han er glad for, at Østjyllands Politi også lægger vejen forbi:

- Vi er glade for, at politiet kommer, fordi så har vi jo ryggen fri. De kommer og siger, at det er i orden, og det stoler vi på. Giver de et påbud, så følger vi selvfølgelig det. Men det har der på intet tidspunkt været tale om, siger Bent Ammitzbøll.

Politiet er ofte til stede

Østjyllands Politi holder løbende et øje på menneskemængden ved Kalø Slotsruin.

Den 26. maj gennemførte de en færdselsindsats i forbindelse med Kalø-træffet, hvilket førte til 48 sigtelser for blandt andet for høj fart og ulovlige overhalinger.

Det har Kalø Tirsdagstræf sidenhen taget afstand fra på deres Facebook-side.

Men i forbindelse med forsamlingsforbuddet har politiet endnu ikke vurderet, at der har været problemer:

Vi er ofte til stede ved Kalø Vig, fordi vi ved, det er et populært sted at tage hen. 

Jakob Christiansen, pressemedarbejder hos Østjyllands Politi.

- Vi er ofte til stede ved Kalø Vig, fordi vi ved, det er et populært sted at tage hen – særligt når det er godt vejr. Men indtil videre har der ikke været brug for at have bødeblokken fremme ved vores tilsyn, siger Jakob Christiansen, pressemedarbejder hos Østjyllands Politi.

Læs også 48 trafikanter sigtet i forbindelse med Kalø-træf

Men politiet modtager gerne et opkald på 114, hvis man mener, at der er for mange mennesker samlet:

- Ser man noget, man mener, der er et brud på forsamlingsforbuddet, så er man velkommen til at ringe til os.