Sommer i en coronatid: Campingferie på motorcykel hitter

Covid-19 har sat en stopper for mange motorcyklisters sommerferieplaner om blandt andet træf sydpå. Det har til gengæld sat skub i forretningen hos en campingplads på Djursland.

04:37

VIDEO: Mange motorcykelentusiaster tager i år på ferie i Danmark, og det har gjort MC Touring Camp, en campingplads i Nødager på Djursland, til et hotspot for motorcyklister.

Ofte ynder motorcykelfolket at tage på langtur ned gennem Europa om sommeren.

Men denne sommer bliver anderledes for de fleste på grund af covid-19.

Læs også Sommer i en coronatid: Sådan får du den bedste cykelferie

Derfor søger mange motorcykelentusiaster i år på ferie i Danmark, og det har gjort MC Touring Camp, en campingplads i Nødager på Djursland, til et hotspot for motorcyklister.

To af dem, der har valgt at lægge vejen forbi campingpladsen, er Kaj Hansen og Poul Andersen, der startede deres tur på Langeland. Kaj Hansen har gennem de sidste 15 år besøgt campingpladsen flere gange om året.

Kaj Hansen har besøgt campingpladsen flere gange om årdet de sidste 15 år. 

Normalt ville de to deltage i forskellige motorcykeltræf rundt omkring i landet og sydpå, men dem har der ikke været nogen af i år:

- Der sker jo ikke noget andre steder. Alt er lukket, og det føles lidt som en del af familien, du ikke møder i lang tid, når ikke du kommer til træf, siger Kaj Hansen, der i stedet for at turnere rundt til træf, kan se frem til afslapning på campingpladsen på Djursland.

Det er ikke altid, man ved, hvad de hedder, men man ved, hvad de kører på, og hvor mange gange de er væltet.

Gunnar Thomasen, motorcyklist

En anden gæst, der også jævnligt ligger vejen forbi pladsen, er Gunnar Thomsen. Han kommer ikke for at overnatte, men blot for at hilse på:

- Jeg er her i hvert fald en gang om ugen. Jeg snakker med en masse bekendte herude. Det er ikke altid, man ved, hvad de hedder, men man ved, hvad de kører på, og hvor mange gange de er væltet, siger Gunnar Thomasen og griner.

Pladsen rummer to shelterpladser, 18 hytter og 111 teltpladser. 

Ilddåb for pladsbestyrer

Ligesom med så meget andet, har det været en udfordring at få campingpladsen klar, mens corona har hærget i landet. Pladsen skulle have været åbnet i april, men har altså måtte vente.

Læs også Sommer i en coronatid: - Sådan får du magiske naturoplevelser

Pladsbestyreren har netop overtaget i vinters, og hun har set meget frem til at kunne skyde sin første sæson i gang i juni måned.

- Jeg har gået og trippet, og har bare set, hvordan det hele blev grønnere og grønnere, mens der har været meget stille her, siger Hanne Nedergaard, der kommer fra et job i hotelbranchen.

Jeg er simpelthen så glad for, at vi har kunnet åbne på den her måde, at forsamlingsforbuddet er hævet, og at covid-19 i Danmark er i bedring.

Hanne Nedergaard, pladsbestyrer, MC Touring Camp

Nu er pladsen, der rummer to shelterpladser, 18 hytter og 111 teltpladser åben, og alt er booket denne weekend. Dog foregår gæsternes besøg med visse restriktioner. For eksempel er poolen lukket, og motorcyklisterne må nyde deres kolde øl et andet sted end i baren.

Læs også Flere hundrede mennesker samlet til biltræf - men det er ikke et brud på forsamlingsforbuddet

- Jeg har været bekymret for, hvordan vi kunne åbne heroppe. Det kunne måske blive et så begrænset produkt, vi kunne åbne med, at hverken vi eller gæsterne ville være tilfredse. Så jeg er simpelthen så glad for, at vi har kunnet åbne på den her måde, at forsamlingsforbuddet er hævet, og at covid-19 i Danmark er i bedring, siger Hanne Nedergaard.

Pladsbestyrer Hanne Nedergaard er meget glad for, at hun endelig kan tage imod gæster på campingpladsen.