Skolelærer: Jeg nyder at have ferie fire uger i træk

Skolelærere - de har altid ferie, stinker af kaffe og har altid en favoritelev. Eller har de?

Mange tænker måske på skolelærere som en flok pibepegende fossiler, der underviser i det samme pensum år efter år i de helt samme bøger. Derudover stinker de naturligvis af kaffe og har tidligt fri hver dag. For så slet ikke at nævne de lange ferier, de er begunstiget med. 

Men er det et forkert billede at have af lærerne? 

TV2 ØSTJYLLANDs reporter Jesper Fonvig har sat sig for at undersøge sagen i denne uges 'Face din Fordom'. Her spørger han 39-årige Lasse Dahl Sørensen, der er folkeskolelærer på Ådalsskolen på Djursland, ind til de fordomme, der hersker omkring lærere. 

Fordom 1: I har altid tidligt fri. Går hjem klokken 14.

-  I dag har vi møde i afdelingen, ellers mødes vi i vores teams og snakker om de søde små børn. På et tidspunkt kunne man godt tage hjem klokken 13. Det bliver dog mere og mere sjældent.

Fordom 2: I elsker at høre jer selv tale.

- Årh, det er der nok nogle af os, der elsker. Men det er jo ikke alle. Jeg kan ikke lide at høre mig selv tale, men jeg kan dog godt lide at snakke. 

- Fordommen kommer nok af, at læreren i gamle dage stod meget ved tavlen og forklarede, og færre ting blev udført i gruppearbejde og projekter. 

39-årige Lasse Dahl Sørensen har arbejdet som folkeskolelærer i 15 år og arbejder på Ådalsskolen på Djursland.
39-årige Lasse Dahl Sørensen har arbejdet som folkeskolelærer i 15 år og arbejder på Ådalsskolen på Djursland.

Fordom 3: I har altid en favoritelev.

- Ej, det har jeg ikke. Eller jo, men det kan skifte fra dag til dag. Der kan godt være nogle, man er gladere for enkelte dage end andre. 

- I de 15 år, jeg har været lærer, har der været én elev, jeg har haft det rigtig svært ved. Der var jeg bange for at lave forskelsbehandling negativt, så der endte den elev med at blive forskelsbehandlet positivt. 

Fordom 4: I er kun blevet lærere for at få lang ferie.

- Nej, det er ikke derfor, jeg blev det. Jeg nyder at have 4 uger i træk, men de er jo også tvunget, så jeg bestemmer ikke resten af min ferie. 

- Som forælder kan man opleve, at børnene har masser af ferie, men det er ikke altid ensbetydende med at lærerne har det, da der er forberedelsesuger. 

Fordom 5: I sidder altid inde på lærerværelset og drikker kaffe.

- Vi sidder 6 herinde nu, og det er lige nu vores store pause. Så jeg vil gætte på, at de andre 25 er derude med børnene, enten som gårdvagter eller andet.

- Kaffen henter nogle, når de er ved at gå helt i panik, og vi er nogle, der ikke drikker kaffe. Vi er faktisk flere i det her team, der ikke drikker kaffe.