Politi til stede: Aktivister fodrer endnu en gang vilde heste

Søndag var Østjyllands Politi til stede i Mols Bjerge, da flere aktivister var mødt op for at fodre de vilde heste.

En gruppe aktivister mødtes søndag for at fodre de vilde heste ved rewilding-projektet i Mols Bjerge.

Projektet ved Molslaboratoriet har nu gennem flere år trukket overskrifter og skabt debat mellem på den ene side dyreaktivister og den anden folkene bag området.

De seneste måneder har aktivister ved flere aktioner smidt foder ud til de heste, som de mener sulter på Mols.

Hestefodring
Foto: Øxenholt Foto

Og det samme gjorde sig altså gældende i dag, hvor Østjyllands Politi havde fået kendskab til den arrangerede begivenhed og derfor var til stede:

- Vi observerer og registrerer personer på stedet. Der er ikke sigtet nogen endnu, men der pågår en efterforskning på baggrund af de observationer, vi har gjort i dag, fortæller vagtchef ved Østjyllands Politi, Lars Bisgaard.

Østjyllands Politi havde to patruljer på stedet.

Hestefodring
Foto: Øxenholt Foto

Efterforsker flere episoder

Foruden episoden i dag efterforsker Østjyllands Politi også flere andre tilfælde af fodring af dyrene. 

Tidligere er en af aktivisterne, Svend Hansen fra Rønde, trådt frem og har fortalt at, han har fodret hestene flere gange, fordi han mener, at det er det rigtige at gøre.

Senest torsdag den 24. februar hvor både en ansat fra Molslaboratoriet og politiet havde fat i ham.

Østjyllands Politi er i skrivende stund ved at efterforske episoden den 24. februar, som for nu betegnes som en sag om hærværk.

Politiet kan endnu ikke sige noget om en eventuel straf for fodringen.

- Molslaboratoriet har anmeldt sagen, og herfra kommer der et erstatningskrav ud fra, hvilke omkostninger det har haft, at hestene er blevet fodret. Derefter tager vi stilling til strafudmålingen, sagde Kristian Juliussen, vicepolitiinspektør hos Østjyllands Politi, i fredags.

Østjyllands Politi havde i dag to patruljer i Mols Bjerge for at observere og registrere, da en gruppe aktivister fodrede de vilde heste. Ingen blev sigtet, men politiets iagttagelser fra i dag bruges nu i den videre efterforskning.
Østjyllands Politi havde i dag to patruljer i Mols Bjerge for at observere og registrere, da en gruppe aktivister fodrede de vilde heste. Ingen blev sigtet, men politiets iagttagelser fra i dag bruges nu i den videre efterforskning. Foto: Øxenholt Foto

Dyrene må ikke fodres

TV2 ØSTJYLLAND har tidligere talt med direktøren for Naturhistorisk Museum, som Molslaboratoriet hører under.

Bo Skaarup ærgrer sig over, at aktivister fodrer hestene, og han pointerer, at der altså er tale om en form for hærværk.

- Der er tydelig skiltning i området, hvor der står, at der ikke må fodres dyr. Så kan man have nok så mange holdninger, men det er selvtægt, har han tidligere sagt til TV2 ØSTJYLLAND.