Se debatten: Hvordan kan biodiversitet og dyrevelfærd hænge sammen?

Rewilding, store græssere, naturnationalparker, udsultede eller blot sultne heste? TV2 ØSTJYLLAND laver onsdag eftermiddag en digital høring om biodiversitet og dyrevelfærd.

Danmarks mest fotograferede heste og kvæg græsser lige nu på Mols. 

Nogle ser udsultede heste og misrøgte kvæg, mens andre noterer et meget friere og vildt liv i de forskellige store indhegninger i Mols Bjerge sammenlignet med staldlivet.

SE DEBATTEN HER:

Det fyger med gisninger, generaliseringer, politianmeldelser, følelser og forskellige fakta. 

Nogle mener, at dyrevelfærd for heste og kvæg sagtens kan ske uden fodring.

Andre mener, at der aldrig kan være tale om vilde, frie dyr, så længe hegn begrænser deres bevægelsesmuligheder. Der skal foder og dagligt tilsyn af heste til.

Livedebat onsdag fra 15-16

TV2 ØSTJYLLAND vil prøve at finde hoved og hestehale i en række af de brudlinjer, som går ned igennem debatten. 

Med en times særudsendelse nu på onsdag fra kl. 15-16 vil en håndfuld lokale og nationale fagfolk og debattører give deres indspark til debatten. Udsendelsen kan ses via vores hjemmeside, vores egen tv-kanal eller på vores side på Facebook.

Der vil både være gæster i studiet, flere debattører fra forskellige steder i landet og klip med de heste og kvæg, som er blevet centrum for en vigtig og heftig debat om Danmarks fremtidige natur. 

De er klar til at debattere

Udsendelsen ser på Danmarks biodiversitetskrise, og hvordan rewilding som begreb kan genskabe tabt diversitet. 

Samtidig kigger vi dybt i de bekymringer som en stort set enig dyrevelfærdsverden har rejst om dele af de nye naturnationalparker, som blandt andet er på vej i Fussingø ved Randers. 

Her er Folketinget netop i gang med at se på loven, der skal danne rammen om mere vild natur i Østjylland og resten af Danmark. 

Udsendelsen kan ses her på vores hjemmeside, på TV2 ØSTJYLLANDS Facebook-side eller via vores egen tv-kanal - i morgen, onsdag, fra klokken 15.00.