Virksomheds "pistoler" er i høj kurs: Hjælper andre med at genåbne

Desinfektionsvirksomheden SafeSurface i Skanderborg har stor succes i en tid, hvor andre virksomheder lider.

00:46

VIDEO: Tivoli Friheden bruger desinfektions-pistolerne i forbindelse med genåbningen af forlystelsesparken. Indslaget er fra d. 29. maj 2020.

Mens mange østjyske virksomheder må dreje nøglen om eller søge lønkompensation for at klare sig under coronakrisen, har den nystartede desinfektionsvirksomhed SafeSurface stor succes.

For i en tid hvor erhvervsdrivende skal leve op til strenge hygiejnestandarder, har SafeSurface fundet et hul i markedet og introduceret en desinfektions-pistol, der kan desinficere over 1000 kvadratmeter på under en time.

Læs også Sami spritter skoler af til genåbning: - Der skal desinficeres dagligt

- Siden vi stiftede SafeSurface i begyndelsen af april, er det fuldstændig eksploderet. Vi har flyttet lokaler to gange og er blevet dobbelt så mange medarbejdere. Det kom faktisk bag på os, at der var så stor efterspørgsel, siger Mikkel Hyldborg, der er direktør i SafeSurface.

Han understreger dog også, at de tror på, at produktet er kommet for at blive.

Læs også Kreativiteten blomstrer og hjælper virksomheder gennem krisen

- Jeg tror naturligt, at der vil være fokus på at mindske smittespredning i fremtiden også, og at folk vil få øjnene op for, at der findes smarte metoder at desinficere på, fortæller direktøren og tilføjer, at de blandt andre er blevet kontaktet af fitnesskæder, der er vant til at desinficere redskaber i hånden.

Speciel væske

Desinficerende væsker er i høj kurs i øjeblikket, og det er efterhånden blevet fast rutine for os alle at desinficere eller spritte både hænder og overflader af.

Vi har flyttet lokaler to gange og er blevet dobbelt så mange medarbejdere. Det kom faktisk bag på os, at der var så stor efterspørgsel.

Mikkel Hyldborg, direktør, SafeSurface

Og mens mange bruger håndkraft til at desinficere arbejdsredskaber, dankort-terminaler og håndtag, så bruger SafeSurface en helt særlig elektrostatisk desinfektions-pistol.

- Det smarte ved den her pistol er, at den lader væsken med statisk elektricitet, og det får væsken til at binde sig til overfladen, siger direktøren.

Produktet er brugt på det amerikanske marked i flere år, men er først kommet til Danmark under coronakrisen.

Hjælper andre virksomheder i gang

Mange østjyske erhvervsdrivende slår lige nu dørene op igen efter måneder med coronanedlukning, men det er en hel ny virkelighed, der venter både kunder og ansatte.

Det er utrolig trist, at så mange erhvervsdrivende har haft det så hårdt i den her tid, og derfor er vi rigtig glade for, at vi kan være med til at hjælpe folk med at komme på banen igen efter krisen.

Mikkel Hyldborg, direktør, SafeSurface

Afstand, håndsprit og rengøring er en vigtig del af retningslinjerne i forbindelse med genåbningen flere steder. Derfor benytter blandt andre Skanderborg Kommune, Tivoli Friheden og Aalborg Zoo sig nu af pistolerne.

02:18

VIDEO: Flere skoler havde besøg af SafeSurface, da de skulle genåbne tilbage i april. 

Luk video

- Det er utrolig trist, at så mange erhvervsdrivende har haft det så hårdt i den her tid, og derfor er vi rigtig glade for, at vi kan være med til at hjælpe folk med at komme på banen igen efter krisen, siger Mikkel Hyldborg og fortsætter:

- Vores håb er, at vi kan få produktet bredt ud til store og små kunder, både i det private og det offentlige, så vi kan hjælpe med at holde smitten nede.

Læs også Fitness-ejer må ikke åbne: - Det vil være livstruende at vente til august

Rigtig mange erhvervsdrivende kæmper modsat SafeSurface lige nu for at holde sig oven vande. Knap 29.000 virksomheder har modtaget lønkompensation til næsten 220.000 personer.