Drabssigtet kvinde går frivilligt med til at blive i fængsel

Onsdag skulle Retten i Randers have besluttet, om den kvinde, der siden midten af marts har siddet fængslet i plejehjemssagen, skal blive bag tremmer. Men mødet er aflyst.

Det var egentlig meningen, at byretten i Randers i dag for fjerde gang skulle tage stilling til, om den midaldrende kvinde sigtet i den spektakulære plejehjemssag skulle have forlænget sin varetægtsfængsling.

Men så langt nåede man aldrig.

For kvinden har accepteret frivilligt at blive i fængslet. Det oplyser Østjyllands Politi til TV2 ØSTJYLLAND.

Dermed skal den sigtede også de kommende fire uger frem til den 3. august sidde varetægtsfængslet.

TV2 ØSTJYLLAND har forgæves forsøgt at få en kommentar til beslutningen fra kvindens forsvarer, men det har ikke været muligt. 

Tirsdalen Tidslinje 30 juni

Også afvist i Landsretten

Vestre Landsret tog tirsdag i sidste uge stilling til sagen. Når en person har siddet varetægtsfængslet i en vis periode, må spørgsmålet om en forlængelse prøves i Landsretten. 

Det ønskede den anholdte og hendes forsvarer, men det gav ikke andet resultat end under de hidtidige retsmøder i byretten. 

quote Der er fortsat bestemte grunde til at tro, at du på fri fod kan vanskeliggøre forfølgelsen af sagen ved at fjerne spor eller påvirke andre.

Retsformand, Vestre Landsret

Landsrettens tre dommere bestemte efter et seks et halv time langt retsmøde, at hun også efter deres vurdering skal blive i fængsel.

- Der er fortsat bestemte grunde til at tro, at du på fri fod kan vanskeliggøre forfølgelsen af sagen ved at fjerne spor eller påvirke andre, sagde retsformanden henvendt til kvinden.

VIDEO: Direktør for Sundhed, Kultur og Omsorg i Randers Kommune Thomas Krarup fortalte den 20. maj, at han er påvirket af sagen. Han fortalte også, at kommunen samarbejder med politiet på alle tænkelige måder.

Grove anklager mod kvinden

Kvinden er sigtet for drab og tre drabsforsøg mod beboere på plejehjemmet i Kristrup.

Ifølge anklagerne skulle hun ved hjælp af medicinske præparater have taget livet af en plejehjemsbeboer og forsøgt at tage livet af tre andre beboere på Plejecenter Tirsdalen.

Ifølge sigtelsen skal kvinden have givet plejehjemsbeboerne de tre præparater Baclofen, Diazepam og Mirtazapin.

Det skete ifølge sigtelsen 'uden lægelig ordinering eller lægefaglig begrundelse'.

Der er på kvindens bopæl fundet medicin af den type, som politiet mener, at kvinden har givet de pågældende beboere.