Bryder grædende sammen: Anholdt i plejehjemssagen skal blive i fængsel

Retten i Randers har netop besluttet at forlænge varetægtsfængslingen af den sigtede i sagen fra Plejecenter Tirsdalen i bydelen Kristrup.

Fire ugers fængsel mere. Det er status for den midaldrende kvinde, der er sigtet i den mystiske plejehjemssag fra Plejecenter Tirsdalen i Randers-bydelen Kristrup.

Dommeren valgte altså at forlænge varetægtsfængslingen af den anholdte frem til den 6. juli.

quote Der er begrundet mistanke om, at den sigtede vil påvirke efterforskningen og fjerne spor, hvis hun løslades.

Kristina Skovbo Hauerslev, dommer, Retten i Randers

- Betingelserne for at forlænge fængslingen er stadig til stede, også på baggrund af de oplysninger, der er fremkommet i dag. Og der er begrundet mistanke om, at den sigtede vil påvirke efterforskningen og fjerne spor, hvis hun løslades, lød det fra dommeren Kristina Skovbo Hauerslev.

De oplysninger, der kom frem i retten i dag, var formentlig fra kvinden, som der inden mødet gik forlydender om, ville udtale sig. 

Det vides dog ikke med sikkerhed, om hun så reelt sagde noget. 

Fik afvist knus

Kvindens forsvarer meddelte, at kendelsen påkæres til Landsretten, og han ønsker derfor kvinden løsladt.

Forlængelsen af varetægtsfængslingen modtog kvinden ved at vende sig væk fra tilhørerpladserne og bryde grædende sammen. 

Herefter spurgte hun om lov til at give et familiemedlem, der var til stede på tilhørspladserne, et knus, men det blev dog afvist af fængselsbetjentene. 

Den anholdte kvinde er sigtet for et drab og tre drabsforsøg begået mod beboere på Plejecenter Tirsdalen i Randers.
Den anholdte kvinde er sigtet for et drab og tre drabsforsøg begået mod beboere på Plejecenter Tirsdalen i Randers.

Efterforskningen tager lang tid

Kvinden har siden midten af marts været varetægtsfængslet, mens efterforskningen af sagen har fundet sted. Og det ser ud til, at der endnu kan gå måneder, før politiet er færdige med det arbejde.

- Det er en sag af et enormt stort omfang og ret stor kompleksitet. Det gør, at efterforskningen i en sådan sag typisk vil strække sig over mange måneder eller halve år, og det kommer den her nok også til, sagde Jesper Rubow, specialanklager ved Østjyllands Politi, efter dagens retsmøde til TV2 ØSTJYLLAND.

Han kan ikke gå i detaljer, da sagen kører for lukkede døre. Men om den videre efterforskning siger han:

- Generelt om efterforskningen kan jeg sige, at den kører ad flere spor, og jeg kan ikke gå i detaljer om det, men blandt andet er der nogle lægelige oplysninger, der skal afklares. Altså hvilken tilstand de personer, det er gået ud over, har været i på indlæggelsestidspunkterne. 

Kom grådkvalt ind i retslokalet

I modsætning til det seneste retsmøde er den sigtede kvinde i dag fysisk til stede i retten, ligesom forsvareren og anklageren er det.

Allerede da den sigtede kom ind i retslokale A i Tinghuset ved Retten i Randers, så hun meget påvirket ud.

Hun græd og rystede, og det var tydeligt at se, hun var ukomfortabel med situationen. Da repræsentanter fra pressen blev sendt ud af lokalet, bad hun straks om noget vand.

Ny tirsdalen tidslinje

Sigtet for drab og drabsforsøg

Fredag den 20 maj valgte Østjyllands Politi at offentliggøre, hvad den anholdte kvinde i den ellers så mørkelagte sag fra Tirsdalens Plejecenter i Randers-bydelen Kristrup er sigtet for.

Den mistænkte kvinde er foreløbig sigtet for et tilfælde af drab samt tre forsøg på manddrab og subsidiært kvalificeret vold begået i februar og marts i år.

- I starten af marts fik vi en anmeldelse om uforholdsmæssigt mange indlæggelser fra plejehjemmet på Randers Sygehus. På den baggrund iværksatte vi en omfattende og intensiv efterforskning. Det gjorde, at vi 14. marts foretog anholdelse af den nu fængslede kvinde, som blev fremstillet i grundlovsforhør 15. marts, sagde leder af efterforskningen i Østjyllands Politi Brian Voss Olsen til TV2 ØSTJYLLAND.

'Meget alvorlig sag'

Politiet ser på sagen med stor alvor.

- Vi har stadig et stort og omfattende efterforskningsarbejde foran os. Det er en meget alvorlig sag, som vi ser meget alvorligt på, og der er mange ting, vi skal have bundet en sløjfe på.

Gerningsstedet er - som det hele tiden har været fremme - Plejecenter Tirsdalen i Randers-bydelen Kristrup, hvorpå alle ofrene var bosiddende.

Ifølge sigtelserne skulle den mistænkte kvinde bevidst have givet forkert og farlig medicin til de fire ofre, hvilket, ifølge sigtelserne, var en medvirkende årsag til, at en ældre kvinde afgik ved døden, og at en anden ældre kvinde og to ældre mænd blev indlagt stærkt svækkede.