Anholdt i plejehjemssag kommer med sin forklaring i retten

Ved dagens retsmøde i plejehjemssagen fra Randers kommer den sigtede kvinde med sin forklaring i sagen. Det skal herefter afgøres, om hun skal forblive fængslet.

Den anholdte kvinde i plejehjemssagen fra Plejecenter Tirsdalen i Randers giver ved dagens retsmøde sin forklaring i sagen. 

Det kom frem indledningsvis under mødet, der begyndte kl. 10.30.

Dørene blev kort efter lukket for offentligheden, men inden da blev det fortalt, at hun ville afgive forklaring. 

Vi ved også, at hun nægter sig skyldig. 

Dommeren Kristina Skovbo Hauerslev valgte at lukke dørene af hensyn til efterforskningen, og fordi den sigtede ønsker at sige noget om sin rolle i sagen.

Senere kom det frem, at dommeren har forlænget varetægtsfængslingen.

Kom grådkvalt ind i retslokalet

I modsætning til det seneste retsmøde er den sigtede kvinde i dag fysisk til stede i retten, ligesom forsvareren og anklageren er det.

Allerede da den sigtede kom ind i retslokale A i Tinghuset ved Retten i Randers, så hun meget påvirket ud. 

quote Det er en meget alvorlig sag, som vi ser meget alvorligt på, og der er mange ting, vi skal have bundet en sløjfe på.

Brian Voss Olsen, leder af efterforskningen, Østjyllands Politi

Hun græd og rystede, og det var tydeligt at se, hun var ukomfortabel med situationen. Da repræsentanter fra pressen blev sendt ud af lokalet, bad hun straks om noget vand.

Nu er det op til dommeren at afgøre, om kvinden skal forblive varetægtsfængslet, som hun har været siden den 14. marts. 

Ny tirsdalen tidslinje
Dagens retsmøde foregår i Tinghuset i Randers, som er den ældste af byens to retsbygninger.
Dagens retsmøde foregår i Tinghuset i Randers, som er den ældste af byens to retsbygninger. Foto: TV2 ØSTJYLLAND


Sigtet for drab og drabsforsøg

Fredag den 20 maj valgte Østjyllands Politi at offentliggøre, hvad den anholdte kvinde i den ellers så mørkelagte sag fra Tirsdalens Plejecenter i Randers-bydelen Kristrup er sigtet for.

Den mistænkte kvinde er foreløbig sigtet for et tilfælde af drab samt tre forsøg på manddrab og subsidiært kvalificeret vold begået i februar og marts i år.

- I starten af marts fik vi en anmeldelse om uforholdsmæssigt mange indlæggelser fra plejehjemmet på Randers Sygehus. På den baggrund iværksatte vi en omfattende og intensiv efterforskning. Det gjorde, at vi 14. marts foretog anholdelse af den nu fængslede kvinde, som blev fremstillet i grundlovsforhør 15. marts, sagde leder af efterforskningen i Østjyllands Politi Brian Voss Olsen til TV2 ØSTJYLLAND.

VIDEO: Direktør for Sundhed, Kultur og Omsorg i Randers Kommune Thomas Krarup er påvirket af sagen, og fortæller at kommunen samarbejder med politiet.

'Meget alvorlig sag'

Politiet ser på sagen med stor alvor.

- Vi har stadig et stort og omfattende efterforskningsarbejde foran os. Det er en meget alvorlig sag, som vi ser meget alvorligt på, og der er mange ting, vi skal have bundet en sløjfe på.

Gerningsstedet er - som det hele tiden har været fremme - Plejecenter Tirsdalen i Randers-bydelen Kristrup, hvorpå alle ofrene var bosiddende.

Ifølge sigtelserne skulle den mistænkte kvinde bevidst have givet forkert og farlig medicin til de fire ofre, hvilket, ifølge sigtelserne, var en medvirkende årsag til, at en ældre kvinde afgik ved døden, og at en anden ældre kvinde og to ældre mænd blev indlagt stærkt svækkede.

Rystet borgmester og udvalgsformand

Udviklingen i sagen fik for to uger siden også borgmester Torben Hansen (S) og formanden for omsorgsudvalget i Randers Kommune, Ellen Petersen (S), til at komme en fælles udtalelse.

- Det berører os dybt. Det er chokerende, at der er mistanke om en forbrydelse. Nu skal politiet have ro til efterforskningen. Vi er meget tilfredse med, at Randers Kommune i denne svære situation gør et stort arbejde for at tage hånd om de berørte både beboere, pårørende og medarbejdere, lød det fra de to politikere.

Borgmester Torben Hansen er dybt berørt over den seneste udvikling i sagen fra Plejecenter Tirsdalen.
Borgmester Torben Hansen er dybt berørt over den seneste udvikling i sagen fra Plejecenter Tirsdalen.

Også omsorgsdirektøren er berørt af mistanken om en forbrydelse.

- Hver dag går vi på arbejde med det formål at drage omsorg for vores beboere, tilføre livskvalitet og hjælpe dem. Vi er chokerede. Det ved jeg, at medarbejderne også er. Vi har fra Randers Kommunes side arbejdet helt tæt sammen med politiet og stillet al viden og dokumentation til rådighed, og det fortsætter vi naturligvis med, siger Thomas Krarup, direktør for Sundhed, kultur og omsorg i Randers Kommune.

Randers Kommune har af hensyn til efterforskningen ikke yderligere kommentarer.

Frygter kriminel handling

Tidligere har TV2 ØSTJYLLAND fortalt om Henrik Madsen, hvis mor fra Plejecenter Tirsdalen i en kortere periode var indlagt tre gange med mystiske forgiftninger.

Han er overbevist om, at hans mors indlæggelser er en del af den verserende politisag.

- Jeg kan ikke undgå at tænke, der ligger en bevidst handling bag min mors forgiftninger. Det er forfærdeligt at tænke på, har Henrik Madsen tidligere fortalt til TV2 ØSTJYLLAND.

Henrik Madsen frygter, at hans mor er blevet forgiftet bevidst.
Henrik Madsen frygter, at hans mor er blevet forgiftet bevidst. Foto: Privat