Henriks mor forgiftet: Rystet over at høre om drab og drabsforsøg

Henrik Madsen er forfærdet over den seneste udvikling i sagen fra Plejecenter Tirsdalen, hvor politiet fredag har løftet sløret for sigtelserne mod den anholdte kvinde.

Fredag kom det frem, at den anholdte kvinde i sagen fra Plejecenter Tirsdalen er sigtet for et drab og tre drabsforsøg.

Den nyhed ryster Henrik Madsen, hvis 80-årig mor efter al sandsynlighed er en de involverede i sagen.

quote Min umiddelbare reaktion er forfærdelse. Jeg bliver bekræftet i mine bange anelser.

Henrik Madsen, pårørende, Plejecenter Tirsdalen

Moren var inden for en kort periode indlagt tre gange med forgiftninger.

- Min umiddelbare reaktion er forfærdelse. Jeg bliver bekræftet i mine bange anelser, siger Henrik Madsen fredag til TV2 ØSTJYLLAND.

tirsdalen-tidslinje-small

Kommer bag på ham

Han har hele tiden haft en formodning om, at det var en meget alvorlig sag, som politiet efterforskede på Plejecenter Tirsdalen.

Alligevel kommer dagens udmelding bag på ham.

- Jeg havde ikke troet, at det var så alvorligt. Hele tiden har jeg jo håbet på, at der var sket fejl, men det tyder sigtelserne i hvert fald ikke på, lyder det fra Henrik Madsen.

- Hvis hun har gjort det, som hun er sigtet for, så er hun godt nok kold. Det er ubegribeligt, fortsætter han.

Henrik Madsens mor overlevede indlæggelserne og er nu tilbage på Plejecenter Tirsdalen.
Henrik Madsens mor overlevede indlæggelserne og er nu tilbage på Plejecenter Tirsdalen.

Meget alvorlig sag

Den mistænkte kvinde er foreløbig sigtet for et tilfælde af drab samt tre forsøg på manddrab og subsidiært kvalificeret vold begået i februar og marts i år.

quote Det er en meget alvorlig sag, som vi ser meget alvorligt på, og der er mange ting, vi skal have bundet en sløjfe på.

Brian Voss Olsen, leder af efterforskningen, Østjyllands Politi

- I starten af marts fik vi en anmeldelse om uforholdsmæssigt mange indlæggelser fra plejehjemmet på Randers Sygehus. På den baggrund iværksatte vi en omfattende og intensiv efterforskning. Det gjorde, at vi 14. marts foretog anholdelse af den nu fængslede kvinde, som blev fremstillet i grundlovsforhør 15. marts, siger leder af efterforskningen i Østjyllands Politi Brian Voss Olsen til TV2 ØSTJYLLAND.

- Vi har stadig et stort og omfattende efterforskningsarbejde foran os. Det er en meget alvorlig sag, som vi ser meget alvorligt på, og der er mange ting, vi skal have bundet en sløjfe på.

Gerningsstedet er - som det hele tiden har været fremme - Plejecenter Tirsdalen i Randers-bydelen Kristrup, hvor alle ofrene var bosiddende.

Ældre kvinde afgik ved døden

Ifølge sigtelserne skulle den mistænkte kvinde bevidst have givet forkert og farlig medicin til de fire ofre, hvilket, ifølge sigtelserne, var en medvirkende årsag til, at en ældre kvinde afgik ved døden, og at en anden ældre kvinde og to ældre mænd blev indlagt stærkt svækkede.

Hidtil har politiet ikke ønsket at oplyse meget i sagen, men det ændrer sig så nu.

- Vi er nu så langt fremme i vores omfattende efterforskning, at vi, i samarbejde med anklagemyndigheden, har vurderet, at grundlaget for de dobbeltlukkede døre ikke længere er til stede, siger Brian Voss Olsen.

Ønsker nu ro

Politiinspektøren understreger dog, at grundlovsforhøret og efterfølgende retsmøder har været afholdt for lukkede døre, hvorfor politiet alene kan offentliggøre sigtelserne og kendelsen for varetægtsfængsling.

Den sigtede kvinde er omfattet af navneforbud.

- Vi har brug for ro i forhold til efterforskningen, og selvom jeg har forståelse for den store interesse fra offentligheden, så ønsker vi af hensyn til den omfattende efterforskning og de lukkede døre i grundlovsforhøret, samt efterfølgende retsmøder, ikke at oplyse yderligere detaljer om sagen på nuværende tidspunkt, siger Brian Voss Olsen.

Den anholdte kvinde sidder varetægtsfængslet frem til 8. juni.