Flere unge piger forsøgt lokket ind i bil ved skoler: Ville kysse 13-årig

En mand kontaktede flere unge piger på to forskellige skoler. Politiet har god formodning om, hvem han er.

Onsdag eftermiddag har Østjyllands Politi fået tre anmeldelser om, at en mand havde taget kontakt til unge piger ved henholdsvis Rønde Skole og Mørke Skole. Det fremgår af politiets døgnrapport.

I Rønde Skoles store spisefrikvarter i tidsrummet mellem kl. 12.00 og kl. 12.30 tog manden først kontakt til to piger på 15 og 16 år, der gik en tur forbi gymnasiet. Han spurgte pigerne, om de havde en cigaret, hvilket de afviste. Han stillede flere personlige spørgsmål om deres navne og alder, hvorefter han stoppede op og gik hen og satte sig ind i en bil.

Episoden gentog sig, da manden i sin bil kørte op på siden af en 15-årig pige, der var på vej hen til et busstoppested for at tage bussen hjem fra skole. Hun fik stort set de samme spørgsmål som de to andre piger. Han tilbød desuden den 15-årige pige et lift, hvilket hun afviste. Manden kørte derefter fra stedet.

Ville kysse 13-årig

Turen gik tilsyneladende direkte til Mørke, hvor en 13-årig pige cirka klokken 12.40 blev kontaktet, mens hun stod på parkeringspladsen og ventede på at blive hentet.

Pigen så manden køre ind på parkeringspladsen og stige ud af bilen, hvorefter han gik direkte hen til hende. Han gav hende flere komplimenter og stillede også hende nogle personlige spørgsmål, hvorefter han spurgte, om han måtte kramme hende, og hun gav ham et kort kram. Men da han efterfølgende spurgte, om han også måtte få et lille kys, sagde hun nej og bad ham gå væk, hvilket han gjorde.

Den 13-årige pige fik taget et billede af den bil, manden satte sig ind i, og sammenholdt med de forklaringer, de fire piger er kommet med, har politiet en ret god formodning om, hvem manden er. Det lykkedes dog ikke politiet at finde frem til manden i løbet af onsdag, men han vil snarest muligt blive afhørt i relation til de tre episoder.

Forældre har fået brev

På skolerne blev der hurtigt taget hånd om situationerne. På Rønde Skole blev skoleleder Torben Rennum Madsen allerede opmærksom på situationen i går, og der blev hurtigt sendt besked ud til forældrene via Aula.

- Jeg synes, det er bekymrende. Men jeg ved, at vi har et system, som arbejder på, hvad der er op og ned i den her hændelse, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

I beskeden til forældrene opfordrer han til, at forældre snakker med deres børn om, hvordan man skal forholde sig i sådan nogle situationer. Desuden fortæller han, at man fra skolens side vil skærpe opmærksomheden.

- Hvis vi ser nogle ukendte personer på parkeringspladsen, så vil vi gå ud og tale med dem, forklarer han og gør det klart, at der naturligvis er tilsyn med eleverne i skoletiden.

quote Det er dejligt, at de piger har været så årvågne, at de har kunnet give et signalement

Michael Korsgaard Lund, distriktsleder Mørke Skole

Nogenlunde samme toner lyder fra Michael Korsgaard Lund, distriktsleder på Mørke Skole.

- Vi opfordrer alle forældre til at tale med børnene om, at man ikke skal gå med nogle, man ikke kender, og vi vil generelt have øget opmærksomhed omkring skolen, siger han.

Han er i øvrigt glad for, at politiet har en formodning om, hvem manden er.

- Det er dejligt, at de piger har været så årvågne, at de har kunnet give et signalement, siger han.

Hverken Torben Rennum Madsen eller Michael Korsgaard Lund kan erindre, at der har været lignende episoder på skolerne de senere år.