Anholdt i mystisk plejehjemssag skal blive i fængsel

Retten i Randers har netop besluttet at forlænge varetægtsfængslingen af den anholdte i sagen fra Plejecenter Tirsdalen. Meget andet kom der ikke frem på dagens retsmøde.

Har du oplysninger i sagen, kan TV2 ØSTJYLLANDs lokalreporter i Randers Kommune, Mads Otte, kontaktes på tlf. 27 42 13 34 eller på mail til maot@tv2oj.dk.

Retten i Randers valgte onsdag at opretholde og forlænge varetægtsfængslingen af den sigtede kvinde fra sagen på Plejecenter Tirsdalen. 

Kvinden skal således også i de kommende fire uger frem til 8. juni sidde fængslet. 

quote Det kan vanskeliggøre og påvirke efterforskningen, hvis ikke den sigtede fortsat er varetægtsfængslet.

Kristina Skovbo Hauerslev, dommer, Retten i Randers

- Det kan vanskeliggøre og påvirke efterforskningen, hvis ikke den sigtede fortsat er varetægtsfængslet, lød det fra dommer Kristina Skovbo Hauerslev.

- Der er begrundet mistanke om, at den sigtede har gjort sig skyldig i som minimum at overtræde paragraf 245 stk. 1 i straffeloven, fortsatte hun.

Den paragraf omhandler legemsangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter og har en strafferamme op til seks år fængsel. 

tirsdalen tidslinje grafik

'Vil påvirke efterforskning'

Da kendelsen blev afsagt i retten, var den sigtede tydeligt berørt og påvirket af afgørelsen. Hun valgte ifølge kendelsen ikke at afgive forklaring i retten.  

Meget andet nyt kom der ikke frem i dag, da dommeren efter anmodning fra anklageren valgte at lukke dørene for offentligheden.

- Det kan vanskeliggøre efterforskningen, hvis der kommer mere offentligt frem i sagen, lød det i rettens kendelse. 

Sagen tager sit udspring i sager om mistænkelige genindlæggelser og et dødsfald på Plejecenter Tirsdalen i Randers-bydelen Kristrup.
Sagen tager sit udspring i sager om mistænkelige genindlæggelser og et dødsfald på Plejecenter Tirsdalen i Randers-bydelen Kristrup.

Mangler at afhøre flere vidner

Og vi fik heller ikke rettens ord for, om den verserende politiefterforskning og sagerne om 'mistænkelige genindlæggelser og et dødsfald' er én og samme sag.

quote Vi har ikke afhørt en del vidner endnu, og det vil kunne påvirke deres stillingtagen, hvis der kommer flere oplysninger frem om efterforskningen.

Rosa Pape, anklager, Østjyllands Politi

Anklageren fremførte, at det ville få betydning for politiets efterforskning, hvis flere oplysninger blev offentligt kendte. 

Og samtidig mangler vidner ifølge anklageren at blive afhørt. 

- Vi har ikke afhørt en del vidner endnu, og det vil kunne påvirke deres stillingtagen, hvis der kommer flere oplysninger frem om efterforskningen, sagde anklager ved Østjyllands Politi, Rosa Pape, i retten.

Ingen sigtelse fremlagt

Beslutningen om dørlukning blev afsagt efter en 32 minutter lang proces om juridiske spørgsmål i forhold til dørlukning og oplæsning af sigtelsen i sagen. 

Pressen ønskede at få læst op, hvad den anholdte er sigtet for. 

Det blev dog afvist på dagens retsmøde med begrundelsen, at det ikke var en del af dagens behandling. 

Det var et lidt atypisk retsmøde i retten, da både anklageren samt den sigtede med sin forsvarer var med på en lidt ustabil videoforbindelse. Det var således kun dommeren og en referent, der var til stede i retslokalet.
Det var et lidt atypisk retsmøde i retten, da både anklageren samt den sigtede med sin forsvarer var med på en lidt ustabil videoforbindelse. Det var således kun dommeren og en referent, der var til stede i retslokalet.

Her skulle der udelukkende tages stilling til, om den anholdte fortsat skal være varetægtsfængslet. 

Hvilket retten altså besluttede. 

Vi fik heller ikke svar på, hvordan kvinden forholder sig til sigtelsen.