Syv procent flere har søgt ind på videregående uddannelser
Med over 94.000 ansøgere var antallet af ansøgere til de videregående uddannelser tæt på at sætte rekord.
94.604 har i år søgt ind på en videregående uddannelse, oplyser uddannelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) på Twitter.
Der er tale om en stigning på syv procent i forhold til 2019, hvor knap 89.000 søgte ind.
Der var frist for ansøgninger på kvote 1 søndag klokken 12.
- Det er godt, at så mange har lyst til at tage en uddannelse. Det er rigtig godt for den enkelte og giver flere muligheder i livet - men det er også godt for vores samfund, siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen i en skriftlig kommentar.
Med 94.604 ansøgninger i 2020 var niveauet tæt på at slå rekord. I 2016 søgte 94.744 ind.
Oversigten over, hvordan ansøgningerne har fordelt sig, bliver offentliggjort senere søndag.
Forventet at flere ville søge ind i år
Det var ventet, at der i år var ekstraordinært mange, der søgte ind på de videregående uddannelser - ikke mindst på grund af udbruddet med coronavirus.
24-årige Daniel Møller, der bor i Viby, er en af dem, der nu søger ind på en uddannelse, fordi han mistede sit job i turistbranchen grundet coronavirus.
- Jeg stod til at skulle have været forfremmet til destinationschef på en større græsk ø, så uddannelse var slet ikke i mine overvejelser, siger han i en pressemeddelelse og fortsætter:
- Men efter at jeg mistede mit job, da Danmark lukkede ned, og udsigten til at finde nyt spændende arbejde indenfor branchen ændrede sig markant, så besluttede jeg mig for at udnytte situationen til at videreuddanne mig, siger Daniel Møller, der har søgt ind på serviceøkonom-uddannelsen på Erhvervsakademi Aarhus.
Læs også:
På trods af situationen er Daniel Møller optimistisk om at skulle starte på en uddannelse.
- For ikke at stå stille i denne tid må man jo finde andre muligheder at gå efter. Og så synes jeg, det var fornuftigt at søge ind, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.
Erhvervsakademi Aarhus har i alt modtaget 6.901 ansøgninger, hvilket er fire procent flere end sidste år. Det oplyser uddannelsesinstitutionen.
Derudover har Erhvervsakademi Aarhus oprettet 359 ekstra studiepladser på uddannelser som bl.a. finansbachelor og serviceøkonom grundet dette års ekstra uddannelsessøgende.
Hos VIA University College, der bl.a. har uddannelser i Aarhus, Silkeborg, Randers, Horsens og Grenaa, oplever de en fremgang i 1. prioritetsansøgninger på mere end fem procent. Det oplyser uddannelsesinstitutionen.
Også hos Aarhus Universitet viser de foreløbige tal en stigning. I år har de modtaget fem procent flere 1. prioritetsansøgninger end sidste år.