Nyt fødevaremarked vil sætte fokus på lokale producenter

De to idémænd har også fået 60.000 kroner af kommunen til at undersøge, hvordan de lokale producenter kan hjælpes på vej.

Honning, tangprodukter, røgsalt, lokalt oksekød og ærter. Det er nogle af de mange fødevarer, man kan finde lokalt i det norddjurske land.

- Men fokusset på at få bragt det til markedet kunne godt være bedre, lyder det fra restauratør Morten Grene.

Han og Allan Thallaug er idémændene bag et nyt projekt, BordDjurs, der med et nyt fødevaremarked skal sætte fokus på de mange lokale fødevarer og producenter i Norddjurs Kommune.

- Det, vi får leveret herude fra de små producenter, er drømmevarer. Jorden er ikke engang nået at tørre ind på siden af rødbeden. Det er dét, vi skal have skubbet ud og videre, forklarer Allan Thallaug, der er en af idémændene bag BordDjurs, til TV2 ØSTJYLLAND.

I videoen kan du se hele lørdagens indslag fra BordDjurs.

60.000 kroner til at hjælpe producenterne

Markedet skal altså blandt andet hjælpe de små producenter som eksempelvis Isabel Hoffmeyer fra Trustrup, der er fødevareproducent på Trustrupgård.

- Folk kommer og køber ved vores vejbod og ved købmanden, men folk vil ikke kende til vores sted i Aarhus eller længere væk end Grenaa, hvis man ikke er en del af noget større, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Det, vi får leveret herude fra de små producenter, er drømmevarer. Jorden er ikke engang nået at tørre ind på siden af rødbeden. Det er dét, vi skal have skubbet ud og videre.

Allan Thallaug, idémand, BordDjurs

Derudover har de to idémænd fået 60.000 kroner af Norddjurs Kommune til at undersøge, hvordan de lokale producenter kan hjælpes på vej.

- Så kan vi være meget mere konkurrencedygtige, når vi kommer ind på markederne, siger Morten Grene, som også fremhæver sammenholdet og fællesskabet blandt leverandørerne.

Hvad, projektet præcis ender med, er endnu uvist og vil også afhænge af producenterne.

COVID-19 corona test forum horsens

Østjysk kommune har højeste incidens i Danmark

Simon Grimstrup

Mulig ny verdensrekord: Løb i mere end ti timer op og ned ad Silkeborg-bakke

Unknown

Brand tæt ved nyrenoveret kulturhus

Skærmbillede 2021-05-15 kl. 11.30.13

Trist majvejr fortsætter så langt øjet rækker

_DSC0162

Gellerup-demonstration endte uden sigtelser

IMG_0209

play VIDEO: Kom med på jagt efter forsvundet anker

Dagens mest læste