Oversigt: Det betyder blæsevejret for trafikken i Østjylland

Der bliver holdt øje med vejrudsigten hos Molslinjen, Samsø Rederi og Aarhus Lufthavn. Der kan komme aflysninger og forsinkelser i løbet af dagen.

OPDATERING KL. 14.20
Fly er blevet aflyst og omdirigeret til Aarhus Lufthavn. Ligeledes er færgeafgange til og fra Samsø blevet aflyst.

Det kommer til at blæse meget søndag.

Sådan lyder de seneste prognoser fra DMI.

Og vejret kan komme til at have konsekvenser for trafikken i hele landet og også i Østjylland.

Samsø-færgen

Samsø Rederi har valgt at aflyse flere afgange, oplyser færgedirektøren til TV2 ØSTJYLLAND.

- Strømmen var mere en dobbelt så kraftig, som prognoserne havde meldt ud, og når det så bliver blandet med enorm kraftig vind, så er det alt for risikabelt at sejle ind, siger færgedirektør Carsten Kruse til TV2 ØSTJYLLAND.

Af den årsag har rederiet valgt at aflyse fire afgange.  Der er tale om afgangene fra Sælvig klokken 13.15 og 15.45 samt afgange fra Hou klokken 14.30 og 17.00.

- Vi er i den situation nu, at vi er i kamp med strømmen, og stormen bliver også værre senere på dagen, så det er ikke sikkert, vi kan nøjes med at aflyse de fire afgange, siger Carsten Kruse.

Aarhus Lufthavn

Hos Aarhus Lufthavn er et fly SK644 fra München blevet omdirigeret til København og fly SK490 fra Aarhus til Stockholm er blevet aflyst.

Administrerende direktør, Peer Kristensen, opfordrer passagerer til at følge med på lufthavnens hjemmeside.

Molslinjen 

Hos Molslinjen forventer de ikke, at blæsevejret vil have konsekvenser udover måske en smule forsinkelse for overfarten.

- Den koordinerede kaptajn forventer ikke, at der bliver problemer. Der kan være nogle enkelte afgange, hvor der er forlænget overfartstid – på måske to minutter, siger Molslinjens PR- og Kommunikationschef, Jesper Maack, til TV2 ØSTJYLLAND.

Han tilføjer, at rederiet sender SMS'er ud til deres kunder, hvis der mod forventningen skulle komme aflysninger. 

Busser og tog

Lige nu fraråder Sund & Bælt kørsel med vindfølsomme køretøjer over Storebælt som for eksempel busser. Den advarsel forventes ophævet kl. 23:00, skriver de på Twitter.

Busselskabet Flixbus kører mellem Jylland og Sjælland, og man kan se den aktuelle trafikinformation på deres hjemmeside. De skriver på Twitter, at vejret ikke påvirker deres ture indtil videre, men ligesom med vejret kan den melding ændre sig. 

DSB oplyser, at deres tog IC 385 med afgang fra Aarhus kl. 13.37 kun kører til Flensburg i Tyskland. På grund af udsigten til kraftigt stormvejr har deres samarbejdspartnere i Tyskland lavet ændringer i togdriften. 

Grenaa-Halmstad

På Stena Lines hjemmeside er der indtil videre ingen ændringer i fartplanen for overfarten mellem Grenaa og Halmstad.

Heller ikke Randers Fjords Færgefart melder om aflysninger på Udbyhøjfærgen indtil videre.

- Indtil videre sejler vi planmæssigt. Vinden skal op og blæse fast 25-28 m/sek., før vi aflyser, og indtil videre ser det ikke ud til, at det bliver så slemt, siger skipper Kim Ole Petersen til TV2 ØSTJYLLAND. 

Billedet her viser TV2 Vejrets prognose for kl. 18 søndag.
Billedet her viser TV2 Vejrets prognose for kl. 18 søndag. Foto: TV 2 Vejret

Tunøfærgen

Også Tunøfærgen har i dag oplevet besvær med blæsevejret. De har derfor set sig nødsaget til at rykke flere afgange til tidligere på dagen.

- Vi skulle have sejlet fra Hou klokken 15.30, og den ændrede vi til 11.50. Og fra Tunø skulle vi have sejlet 16.45, den er ændret til klokken 13.00. Det er, fordi vinden er tiltagende i øjeblikket, så derfor valgte vi at ændre sejladsen, siger Bjarne Møllgaard, der er overfartsleder på Tunøfærgen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Det betyder også, at når færgen kommer i havn i Hou klokken 14 på dagens sidste afgang, så binder de færgen godt fast. ​​