Kunder troede, der var vand i spritdunk - men de kan være helt trygge, siger supermarked

Kunder i Rema 1000 har klaget til kundeservice og er gået til medierne, fordi de mener, at der er vand i flere butikkers håndspritbeholdere.

Opdateret: En tidligere ledende overlæge med stor viden om hospitalshygiejne har nu været ude og kritiseret produktet. Læs mere om det her. 

'Da jeg var nede at handle i Rema 1000, lagde jeg mærke til, at der kom vand ud af den ene håndspritdunk.'

Sådan har en person skrevet i et tip til TV2 ØSTJYLLAND, og vi satte os derfor for at finde ud af, om det nu kunne være rigtigt.

For det kan være stærkt problematisk, hvis det er tilfældet.

- Da jeg arbejder i sundhedsvæsenet, gør det mig harm. Det giver folk en falsk tryghed, lød det nemlig videre i tippet.

Personen er langt fra den eneste, der har haft samme undren og kritik af Rema 1000, som også selv har modtaget lignende henvendelser.

Det bekræfter kæden over for TV2 ØSTJYLLAND.

Er en anden type væske

Men der er ikke vand i spritbeholderne, forsikrer kædens kommunikationschef.

quote Det er en anden type og dermed anden konsistens og duft, end man måske er vant til - men naturligvis også desinficerende, så kunderne kan være helt trygge.

Jonas Schrøder, kommunikationschef, Rema 1000

Grundet udfordringer med at få nok på lager af den almindelige håndsprit, har man skiftet dunken ud med et andet produkt, der også er godkendt af myndighederne.

- Det er en anden type og dermed anden konsistens og duft, end man måske er vant til - men naturligvis også desinficerende, så kunderne kan være helt trygge, skriver kommunikationschefen Jonas Schrøder til TV2 ØSTJYLLAND.

Rema 1000 informerer i sine forretninger om, at kunderne altså kan desinficere hænderne i væsken.

Sådan skriver Rema 1000 i sine butikker. Ifølge TV2 ØSTJYLLAND skulle andre supermarkedskæder stå med samme udfordringer med at få nok håndsprit hjem, så de må ty til samme løsning som Rema 1000.
Sådan skriver Rema 1000 i sine butikker. Ifølge TV2 ØSTJYLLAND skulle andre supermarkedskæder stå med samme udfordringer med at få nok håndsprit hjem, så de må ty til samme løsning som Rema 1000. Foto: Rema 1000