Butiksansatte vil beskytte kunder - bliver svinet til som tak

Det er ikke en fest at være butiksansat for tiden.

Det er tilsyneladende svært for mange af os benytte håndspritstandere og/eller engangshandsker i butikkerne. Foto: Sophia Juliane Lydolph - Ritzau Scanpix

Verbale røfler og tilsvininger.

Det er, hvad mange kunder har tilovers for butiksansatte, der prøver at overholde de nye foranstaltninger, der er taget i brug for at undgå smitte af coronavirus, COVID-19.

Læs også Aarhus Airport lukker: SAS har fløjet med flere ansatte end passagerer

Sådan lyder det fra formand i I HK Østjylland, Cliff Præstegaard.

-  Der er nogle borgere, der ikke tager reglerne seriøst, og der er nogle borgere, der er modbydelige over de ansatte, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Fuldstændig vanvittigt

Ifølge Cliff Præstegaard melder mange HK-medlemmer om kunder, der ikke overholder myndighedernes anbefaling om at holde to meters afstand til andre, når de står i kø. 

Læs også Nye supercykelstier og skole-forbedringer kan være på vej i Østjylland

Mange kunder undlader også benytte de håndspritstandere og/eller engangshandsker, der er i butikkerne.

- Det er fuldstændig vanvittigt, at en salgsassistent skal overfuses, når han eller hun påpeger de regler, som skal gøre, at vi ikke bliver smittede med virussen, siger Cliff Præstegaard til TV2 ØSTJYLLAND.

Ifølge Cliff Præstegaard er det ikke kun visse kunder, der stresser de butiksansatte.

Læs også Nu kan Charlotte se sin mor igen - plejecentre skaber alternativ kontakt til pårørende

Flere arbejdsdage i påsken

Mange af de ansatte oplever at være bagud med opgaverne, fordi de skal overholde en række nye retningslinjer, ligesom der er en udbredt bekymring for at blive syg.  

- Forskellen på os og sundhedspersonalet er, at de er uddannede til at håndtere smittefare. Vi er uddannede til at sælge varer. Vi kommer hjem til vores familier og kan smitte dem, lyder det fra Allan Nørris Jensen, der arbejder i SuperBrugsen i Hinnerup. 

Læs også Butiksansatte skal knokle i påsken: - Vi kan simpelthen ikke være det bekendt

Det hjælper næppe på de butiksansattes stressniveau, at regeringen netop har lagt op til delvist at suspendere lukkeloven i påsken.

Det sker med henvisning til, at det ellers kan blive svært at få kunderne til at holde afstand til hinanden i butikkerne den travle onsdag og lørdag i påskeugen.

Det vil i så fald betyde, at alle dagligvarebutikker kan holde åbent skærtorsdag og 1. påskedag, hvilket vil betyde færre fridage til de butiksansatte. 

Læs også Webapoteker har mere travlt end nogensinde før - men de har et problem