Butiksansatte skal knokle i påsken: - Vi kan simpelthen ikke være det bekendt

Ingen kommer til at sulte i påsken, selvom dagligvarebutikkerne er lukkede, lyder det.

- Det vil ramme os hårdt psykisk, hvis vi ikke får den pause i en meget hektisk periode.

Sådan lyder det fra butiksansat Allan Nørris Jensen, efter at regeringen har lagt op til delvist at suspendere lukkeloven i påsken.

Det sker med henvisning til, at det ellers kan blive svært at få kunderne til at holde afstand til hinanden i butikkerne den travle onsdag og lørdag i påskeugen.

Føler sig udsatte

Hvis forslaget bliver stemt igennem, vil det betyde, at alle dagligvarebutikker kan holde åbent skærtorsdag og 1. påskedag.

Ifølge HK Østjylland er både butiksansatte og kunder pressede i disse dage.

- Vi vil så gerne yde en god service og holde landet kørende, men vi er pressede og føler os udsatte, siger Allan Nørris Jensen i en pressemeddelelse fra HK Østjylland.

De butiksansatte møder som sundhedspersonalet hver dag mange, der kan være smittede.

- Forskellen på os og sundhedspersonalet er, at de er uddannede til at håndtere smittefare. Vi er uddannede til at sælge varer. Vi kommer jo hjem til vores familier hver aften og kan smitte dem, siger Allan Nørris Jensen.

Supermarkedskæder uenige

COOP, som SuperBrugsen hører ind under, har tidligere meldt ud, at supermarkedskæden er imod at suspendere lukkeloven.

Salling Group, der blandt andet omfatter Føtex, Netto og Bilka, har til gengæld foreslået at suspendere lukkeloven samtlige dage i påsken.

Ifølge Allan Nørris Jensen er de butiksansatte blandt andet pressede, fordi de skal overholde en masse nye retningslinjer.

- Det sker også, at der opstår konflikter mellem kunderne, fordi nogle ikke føler, at andre respekterer ønsket om afstand. Så er vi nogle gange nødt til at mægle, og det er også stressende, siger han.

Ingen grund til at ændre lukkeloven

De butiksansatte har knoklet i den seneste tid, og de har også børn, der er hjemme og skal have lavet lektier, lyder det fra formand i I HK Østjylland, Cliff Præstegaard.

- Vi kan simpelthen ikke være det bekendt over for de butiksansatte. De fleste handler allerede til flere dage, og discountbutikkerne holder åbent i påsken, så der er ingen, der kommer til at sulte, siger han.