Webapoteker har mere travlt end nogensinde før - men de har et problem

Webapoteket.dk vil gerne kunne servicere deres kunder bedst muligt, men løsningen kan ifølge modstandere true de små apoteker.

Lige nu arbejder de i døgndrift på webapoteket.dks fysiske lager i Hadsten.

Covid-19 har fået danskerne til i stigende grad at købe medicin på nettet i stedet for på det fysiske apotek, og hos werbapoteket.dk har man så travlt, at man har ansat flere medarbejdere.

- Vi har døgnbemanding på og ekspederer tre til fire gange så mange ordrer, som vi plejer, fortæller ejer Trine Løvgren Persson til TV2 ØSTJYLLAND.

Ejer af webapoteket fortæller, at de har sat begræsninger på, hvor mange der kan komme ind på deres hjemmeside.
Ejer af webapoteket fortæller, at de har sat begræsninger på, hvor mange der kan komme ind på deres hjemmeside.

Hun ser dog gerne, at det bliver lettere at drive online apotek i Danmark, end det er i dag. For hvis hun vil udvide sit webapotek, skal hun selv indskyde kapital i virksomheden, og det er dyrt.

Skal selv betale alt

Som reglerne er i dag, må hun ikke oprette eksempelvis et aktieselskab, fordi et online apotek sidestilles med et fysisk apotek. Og det betyder, at de selv skal betale alt.

quote Det er et problem, at vi ikke kan få kapital ind, der kan gøre, at vi opgraderer hurtigere.

Trine Løvgren Persson, Ejer, webapoteket.dk, Hadsten

- Når vi er på den anden side af det her (red. coronakrise), synes jeg, at man skal kigge på vilkårene for at drive online apotek, fordi det er et problem, at vi ikke kan få kapital ind, der kan gøre, at vi opgraderer hurtigere, siger Trine Løvgren Persson.

Anders G. Christensen fra Venstre bedt sine partifæller på Christiansborg om at se på problemet. Han mener, at lovgivningen skal liberaliseres. Men andre er uenige.

- Den lovgivning, der er i dag på webapotekerne, minder om den, der er for et fysisk apotek. Det er svært at hente ekstern kapital ind, siger Anders G. Christensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Små apoteker risikerer at lukke

Debatten om en liberalisering har stået på i flere år. Modstanderne mener, at en liberalisering vil betyde, at flere små apoteker vil blive nødsaget til at lukke. 

Hos SF mener man heller ikke, at man skal liberalisere for enhver pris.

- Jeg synes, at man skal tænke sig om, før man laver alt for store markedsvilkår på sundhedsområdet, fordi jeg synes, at sundhed er kritisk infrastruktur, siger Kirsten Normann Andersen, der sidder i Folketinget for SF.

Ejeren af webapoteket.dk i Hadsten frygter, at udenlandske virksomheder vil overtage markedet for webapoteker i Danmark, hvis vilkårene ikke bliver forbedret.

TV2 ØSTJYLLAND har i dag forgæves forsøgt at få en kommentar fra Danmarks Apotekerforening. Vi ville gerne have spurgt dem, om de synes, det skal være nemmere at drive et webapotek, men de har ikke ønsket at stille op til et interview.

def_thumb,50_percent

play Michael Aastrup tager bladet fra munden: Min største fejltagelse i 30 år

Collage med antivac

Overlæge svarer på 6 spørgsmål fra corona-skeptikere

142592339_702487210432877_8282048361084212641_o

Børn fryser: 100 poser med overtøj og støvler på vej til vuggestuer og børnehaver

Vaccine dosis.

Vaccinationer udsat: Frontpersonale på COVID-19 afsnit får ikke andet stik som planlagt

drab Vilhelm Bergsøes Vej

41-årig sigtet for drab på kammerat

politibil

Tyve brød ind i hus, imens familie var hjemme