Grim tricktyv udgav sig for at være hjemmehjælper

En tyv udgav sig for at være hjemmehjælpen og stjal taske og pung fra 74-årig beboer. Den falske hjemmehjælper beskrives som værende 'ikke særligt køn'.

Genrefoto.

En 74-årig kvinde anmeldte tirsdag, at hun mandag ved 17-tiden blev udsat for tyveri i sit hjem i Odder.

En ukendt mand ringede på den 74-åriges dør, og da hun åbnede, sagde han, at han var fra hjemmeplejen. Kvinden lukkede ham ind i stuen, hvor han begyndte at tørre støv af. 

Den påståede hjemmehjælper gik kort efter igen, og kvinden fandt herefter ud af, at hendes taske og pung, som havde stået på et bord i stuen, var forsvundet.

Gerningsmanden beskrives som:

  • Mand, dansk af udseende
  • 170-175 cm høj
  • Almindelig kropsbygning
  • Lys hud og kort, lyst hår
  • Talte dansk
  • Var ikke særlig køn

Læs også Her er planen for åbningen af institutioner og skoler i Aarhus

Andet tilfælde denne uge

Det er desværre ikke første gang, at man hører om en tricktyv, der udgiver sig for at være hjemmehjælper for at stjæle fra ældre borgere. Faktisk var det ikke engang den eneste episode i Odder bare i mandags.

I går skrev TV2 ØSTJYLLAND om en 78-årig kvinde, der mandag morgen havde haft besøg af en ’falsk’ hjemmehjælper, som rent faktisk 'hjalp' kvinden med opvasken.

- Forskellen på de to episoder er, at der i den ene sag intet var taget, da den falske hjemmehjælper forlod hjemmet. Det er der i denne omgang. Vi har også et lidt tydeligere signalement på manden i denne omgang, siger Janni Lundager, pressemedarbejder i Østjyllands Politi til TV2 ØSTJYLLAND og oplyser, at det altså var beboeren selv, der beskrev manden som værende 'ikke særligt pæn'.

Læs også Marie sender sin syvårige søn i skole: - Rigtigt at starte med børnene

Manden, der beskrives som cirka 40 år, spurgte kvinden, om der var noget, han kunne hjælpe med.

Herefter tog han en tallerken, vaskede den op og gik igen – umiddelbart uden at stjæle noget.

- Vi kan ikke udelukke, at der tale om den samme gerningsmand. Begge episoder er fundet sted samme dag i samme område, og der er brugt en ens fremgangsmåde, siger Janni Lundager.

Hvis man er den mindste smule i tvivl om, hvorvidt personen der kommer til ens hjem rent faktisk er fra hjemmeplejen, så bed om at se ID eller ring til kommunen og tjek.

Janni Lundager, pressemedarbejder, Østjyllands Politi

Politiet: - Bed om ID, hvis i tvivl

Østjyllands Politi opfordrer til, at man, hvis man er den mindste smule i tvivl, altid beder om at se ID på hjemmehjælpere.

- Vi vil gerne opfordre til, at hvis man er den mindste smule i tvivl om, hvorvidt personen der kommer til ens hjem rent faktisk er fra hjemmeplejen, så sørg altid for at bede om at se ID, der bekræfter, at personen er hjemmehjælper eller ring til kommunen og tjek, siger Janni Lundager fra Østjyllands Politi.

Man hører gerne fra alle, der kan have oplysninger om manden, på telefon 114.

Læs også Vaffelbageri truet til ikke at åbne - så kom politiet