'Falsk' hjemmehjælper tog opvasken: Politi har ikke set noget lignende

En 78-årig kvinde fik mandag morgen besøg af en ’falsk’ hjemmehjælper, som rent faktisk ”hjalp” kvinden. Østjyllands Politi finder episoden atypisk.

Det vil desværre ikke være første gang, man hører om en tricktyv, der udgiver sig for at være hjemmehjælper for at stjæle fra ældre borgere.

Men episoden, der fandt sted mandag morgen, hvor en 78-årig kvinde på Østergade i Odder fik besøg af en ’falsk’ hjemmehjælper, skiller sig alligevel ud fra lignende hændelser.

quote Dét, at manden ligefrem går ind og agerer hjemmehjælper, har vi ikke hørt om før.

Janni Lundager, pressemedarbejder ved Østjyllands Politi

Den cirka 40-årige mand, der har snydt sig ind i den 78-åriges bolig ved at udgive sig for at være hjemmehjælper, spurgte kvinden, om der var noget han kunne hjælpe med.

Herefter tog han en tallerken, vaskede den op og gik igen – umiddelbart uden at stjæle noget.

- Dét, at manden ligefrem går ind og agerer hjemmehjælper, har vi ikke hørt om før. Vi har oplevet tricktyve, der har udgivet sig for at være hjemmehjælpere, men der har de stjålet noget uden at forsøge at ’hjælpe’ borgeren, siger pressemedarbejder ved Østjyllands Politi, Janni Lundager, til TV2 ØSTJYLLAND.

- Ud fra et politisynspunkt er det atypisk, at han ikke er stukket af med noget. Vi kan kun gisne om, hvad hans hensigt har været – men selvom der angiveligt ikke er blevet stjålet noget, er det stadig strafbart uberettiget at skaffe sig adgang til et privat hjem.

’Hvorfor spritter han ikke af?’

Manden, der beskrives som værende cirka 40 år, har skaffet sig adgang til den 78-årige kvindes hjem ved at døren stod ulåst. Hun ventede nemlig på besøg fra den ’rigtige’ hjemmepleje.

- Det er kvindens søn, der har anmeldt episoden til politiet. De mener ikke, at manden var fra hjemmeplejen, fordi den ’rigtige’ hjemmepleje ankom et kvarter efter, siger Janni Lundager.

Dét, at der kom en hjemmehjælper et kvarter efter, er ikke det eneste, der har skabt mistanke hos den 78-årige og hendes søn.

- Den ’falske’ hjemmehjælper spurgte kvinden, hvad hun havde brug for hjælp til og begyndte at vaske en tallerken op. Kvinden har i den forbindelse undret sig over, at manden ikke sprittede af, som hjemmehjælperne plejer at gøre, siger pressemedarbejderen ved Østjyllands Politi.

- Spørg om ID eller ring til kommunen

Selvom den cirka 40-årige ’falske’ hjemmehjælper ikke har stjålet noget fra den 78-åriges hjem, så kommer både Odder Kommune og Østjyllands Politi med en advarsel til borgerne.

Ifølge Odder Kommune er det heller ikke et enkeltstående tilfælde.

- Vi har oplevet en lignende episode i fredags, og nu fik vi en melding igen i dag. Derfor advarer vi nu de ældre om at passe på tricktyve, siger sundheds- og omsorgschef i Odder Kommune, Anne Stenbæk, til TV2 ØSTJYLLAND.

Episoden fredag er ikke blevet meldt til Østjyllands Politi. Mandag klokken 11.05 ringede den 78-årige kvindes søn ind og anmeldte episoden, der fandt sted mandag morgen.

quote Hvis du er i tvivl, så sørg altid for at bede om at se ID, der bekræfter, at personen er hjemmehjælper eller ring til kommunen og tjek.

Janni Lundager, pressemedarbejder ved Østjyllands Politi

Østjyllands Politi går nu i gang med at undersøge, om de kan finde ud af mere om sagen.

Blandt andet skal de have snakket med hjemmehjælperen, der siger, at hun har set en mand stige ind i en bil foran den 78-årige kvindes hjem.

- Vi vil gerne opfordre til, at hvis man er den mindste smule i tvivl om, hvorvidt personen der kommer til ens hjem rent faktisk er fra hjemmeplejen, så sørg altid for at bede om at se ID, der bekræfter, at personen er hjemmehjælper eller ring til kommunen og tjek, siger Janni Lundager.

IMG_3549

Tilbage på stadion: - Nydelsen varer længere end sex

173405868_2990697634550447_4263271679499917763_n

Lang kø til prisvindende ishus: - Vi er lidt presset

Skærmbillede 2021-04-17 kl. 12.54.48

Planlagde sin egen begravelse - nu har Stinne fået et nyt hjerte

Gellerup

Endnu et område lukkes ned på grund af høj smitte

86d0c7c5-25e8-492e-9aee-4e9a440c2780

Hjemmeside udpeger Danmarks bedste kommune – se hele listen her

slhjwu8plmslqa00u20210416130349

Huslejestigninger og dobbelt løn - Jes og de andre lejere er ikke tilfredse

Dagens mest læste