Vaffelbageri truet til ikke at åbne - så kom politiet

Fjellerup Vaffelbageri modtog et trusselsbrev om, at det ville få konsekvenser, hvis de åbnede butikken - og det fik det... Men af en noget anden karakter end brevet lagde op til.

'Hvis I åbner butikken, vil det få konsekvenser'.

Den trussel mødte medarbejdere på Fjellerup Vaffelbageri op til, da de mødte ind på arbejde mandag morgen.

Trusselsbrevet var fastsat døren til butikken, fordi nogen altså mener, at isbutikken ikke kan tillade sig at holde åbent på grund af smittefaren.

Og det fik da også konsekvenser, da butikken åbnede. Dog ikke helt samme konsekvenser, som trusselsbrevet måske lagde op til...

I stedet mødte en politibetjent nemlig op og roste de mange sikkerhedsforanstaltninger, som butikken har foretaget sig i forbindelse med coronaudbruddet.

Vaffelbageriet har afspærret store dele af udeområderne for at undgå, at folk stimler sammen. I stedet serverer man udelukkende take-away. Nøjagtig som myndighederne anbefaler.
Vaffelbageriet har afspærret store dele af udeområderne for at undgå, at folk stimler sammen. I stedet serverer man udelukkende take-away. Nøjagtig som myndighederne anbefaler. Foto: John Jensen

Dybt rystede

- Vi er alle sammen overraskede, kede af det og dybt rystede over at modtage sådan en trussel, siger ejer af Fjellerup Vaffelbageri, Peter Skovgaard, til TV2 ØSTJYLLAND.

Beslutningen om at holde åbent er nemlig helt i overensstemmelse med alle anbefalinger, og der er taget omfattende midler i brug for at mindske smittefare.

- Vi tager kun imod MobilePay og serverer igennem et vindue i butikken. Der er rig mulighed for afspritning, og alle bænke ude foran er låst af, selvom vi faktisk godt kunne åbne et par stykker. Der er afstandsmarkører både inden- og udenfor samt skiltning om, at folk skal holde afstand, siger han og fortsætter:

- Vi følger alle anbefalinger og anvisninger og er samtidig med til at holde hjulene i samfundet kørende, uden at vi risikerer smitte. Så det er lidt en ærgerlig følelse at sidde med, når man så modtager sådan en besked.

Et af butikkens vinduer er i disse dage omdannet til betalings- og serveringsluge, så man undgår, at for mange samles inde i butikken, hvor der i øvrigt er rig afspritningsmulighed, afstandsmarkører og skiltning om at holde afstand.
Et af butikkens vinduer er i disse dage omdannet til betalings- og serveringsluge, så man undgår, at for mange samles inde i butikken, hvor der i øvrigt er rig afspritningsmulighed, afstandsmarkører og skiltning om at holde afstand. Foto: John Jensen

Politiet er på sagen

Butikken har et overvågningskamera installeret i den dørs retning, hvor beskeden var fastsat.

Derfor skulle der ifølge ejer Peter Skovgaard være rig mulighed for, at vedkommende bag truslen kan identificeres.

- Vi skal lige have bestilt overvågningsbillederne hjem. Når vi har dem, så melder vi det selvfølgelig til politiet, og lader dem tage den derfra, siger han.

Og fra ejer Peter Skovgaards side er der store roser i politiets retning.

- De kommer forbi to gange om dagen og kontrollerer, at tingene foregår, som de skal. Det er meget betryggende, og vi får god sparring fra dem i forhold til at optimere de foranstaltninger, vi allerede har. Og vi har kun fået roser fra deres side, siger Peter Skovgaard.