Vildt projekt: Har strikket en grøntsagsbod

Strikkepindene har været i konstant bevægelse i strikkeklubben Fjellerups Seje Sild under corona-nedlukningen. Det er der nu kommet en strikket grøntsagsbod ud af.

En ellers halvtrist grøntsagsbod på Strandvejen i Fjellerup har fået sig noget af en opfriskning efter 25 lokale kvinder har lagt vejen forbi.

Mandag aften mødtes medlemmer af strikkeklubben Fjellerups Seje Sild ved boden for at pynte den med resultatet af tre måneders arbejde: En strikket overfrakke. 

- Jeg har været meget skeptisk og tænkt ”åh nej”, fordi jeg syntes, det var et meget stort projekt, og jeg har været i tvivl, om det bliver lige så godt, som det vi plejer at lave, men i går tænkte jeg: ”Yes!” fortæller Inger Kjersgaard, som er med i strikkeklubben.  

- Jeg tror, vi alle sammen er lidt stolte af resultatet.

Bindingsværkshuset er pyntet med hængende potter. 
Bindingsværkshuset er pyntet med hængende potter. 

Strikket stråtag

Boden, der før kvindernes make-over, lignede et kedeligt halvslidt redskabsskur af træ, er blevet beklædt med strik hele vejen rundt. Nu er ydervæggene og tag beklædt med strik, så det ligner et hyggeligt bindingsværkshus komplet med stokroser og stråtag. 

- Vi har aldrig bygget et hus før. Og slet ikke af strik. Vi var stolte og overraskede, da vi gik hjem i går, fortæller Kirsten Behr, der fik ideen til huset. 

- Jeg er glad for H.C. Andersen og kom til at sige, at vi kunne lave der her til et pandekagehus, men så foreslog Inger, at vi skulle lave det til et grøntsagshus, når nu det er en grøntsagsbod. Så blev det til et bindingsværkshus. 

 

Gratis garn

Det har taget omtrent tre måneder for de 25 medlemmer af strikkeklubben Fjellerups Seje Sild at strikke grøntsagsboden. Garnet har de fået forærende fra folk, der har strikket noget privat og fået noget til overs. 

- Så har jeg uddelt poser med restgarn fra min carport her under coronanedlukningen og så er det blevet fordelt, hvem der strikker murværk og hvem der strikker tag, forklarer Kirsten Behr. 

Under normale omstændigheder mødes de strikkende kvinder en gang hver 14. dag, men coronatiden har betydet, at de i stedet har strikket hver for sig. 

Efter tre måneder med fuld tryk på strikkepindene hver for sig, mødtes strikkeklubben mandag aften for at sætte delene sammen til en grøntsagsbod. 
Efter tre måneder med fuld tryk på strikkepindene hver for sig, mødtes strikkeklubben mandag aften for at sætte delene sammen til en grøntsagsbod. 

Velgørenhed og kunst

Fjellerups Seje Sild har eksisteret siden 2013 og strikker altid til velgørenhed; varme sokker til hospice, kuvøsetæpper til et hospital og krammebamser til et lokalt lægehus.

- Jeg synes, det er utrolig dejligt at kunne strikke til velgørenhed, forklarer Inger Kjersgaard. 

De senere år har strikke-sildene fra Djursland også strikket til flere lokale udstillinger, hvor det blandt andet er blevet til en strikket cykel og en strikket stime af fisk. 

- Jeg tror, det er med til at trække turister til byen. De er i hvert fald mange, der kommenterer, lyder det fra Inger Kjersgaard.

Hvad det næste projekt bliver, kan strikkeveninderne ikke løfte sløret for endnu: 

- Vi kan strikke alt, griner Kirsten Behr med veninderne fra Fjellerups Seje Sild. 

Video: Strikkeklubbens damer er godt tilfredse med resultatet
P1000608

Politiet bekræfter: 20-årig død efter brutalt overfald

170521 Ny færgerute digi

play Gammel færgerute genopstår

Untitled collage (1)

Ikea tilbagekalder flere varer: Kan give forbrændinger

Design uden navn

Stigende smitte lige før turistsæsonen: Kommune ansøger om flere tests

Britta Andersen Gammel Estrup

play Høj incidens truer i Norddjurs: - Jeg er bare meganervøs

Christian Budde

play Ny Venstre-spids langer ud efter borgmester: Mangler mod og visioner

Dagens mest læste