Østjyske børn får nu millioner til sommeraktiviteter

Mandag aften gav byrådet i Randers Kommune grønt lys til at arrangere sommersjov for kommunens børn og unge.

Fodboldfestival, naturcamp og strandture er bare nogle af de mange aktiviteter, som børn og unge i Randers Kommune kan glæde sig til i sommerferien.

Byrådet gav nemlig mandag aften grønt lys til, at kommunen sammen med en række samarbejdspartnere kan arrangere sommersjov til børn og unge.

Social- og Indenrigsministeriet har i et partnerskab med Kommunernes Landsforening afsat en pulje på 200 mio. kroner til aktiviteter til børn og unge hen over sommeren. Randers Kommunes andel af puljen på 3,4 mio. kroner skal bruges til sommeraktiviteter for børn og unge mellem 6 og 17 år.

quote Vores børn og unge trænger til både at være sammen med hinanden og have oplevelser sammen.

Torben Hansen, borgmester, Randers Kommune

- Nu har vores børn og unge været sendt hjem fra skole siden midten af marts måned, og selvom de nu er tilbage i skole, så trænger rigtig mange til både at være sammen med hinanden, have oplevelser sammen og til at få en god sommer, så det her er stort og glædeligt, siger borgmester i Randers Kommune, Torben Hansen, til TV2 ØSTJYLLAND.     

Særligt tilbud til udsatte børn

Alle 13.489 børn og unge i Randers er i målgruppen for sommerens aktiviteter. Den statslige pulje skal gå til både børn og unge bredt set rundt om i kommunen.

I Social- og Indenrigsministeriets aftale skal der afsættes penge til opsøgende indsatser, der rækker ud til isolerede familier, som blandt andet kan få hjælp til, at børnene kan deltage i fritidsaktiviteter i løbet af sommerferien.

quote Det er vigtigt for mig, at vi får inkluderet alle, og at vi sørger for, at der vil være aktiviteter og tilbud, som alle børn kan se sig selv i.

Mette Bertelsen, Eventchef, Randers Kommune

- Det er nok ikke de udsatte børn, der er på ferie i 10 dage med far og mor. Og det er vigtigt, at der også er nogle tilbud, sociale kontakter, læring og leg for dem. Det er vigtigt for mig, at vi får inkluderet alle, og at vi sørger for, at der vil være aktiviteter og tilbud, som alle børn kan se sig selv i, lyder det fra borgmesteren. 

385 familier kan for eksempel se frem til at modtage en gratis billet til Randers Regnskov.

- Vi gør en ekstra indsats og laver en masse opsøgende arbejde for at nå ud til de mest udsatte familier. Det er en fantastisk mulighed for at få dem med også, fortæller Eventchef i Randers Kommune, Mette Bertelsen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Aktiviteter til både de 6- og 17-årige

Rammen for sommerens aktiviteter er leg og læring samt masser bevægelse og natur.

Randers Kunstmuseum kan med støtte fra puljen tilbyde en ekstra sommerskole med fokus på billedkunst og kreativitet. De andre aktiviteter byder på alt fra forskellige sportscamps og en fodboldfestival til en teaterfest og en naturcamp.

quote Det har været en hård tid for vores børn og unge, så jeg synes, det her er et fantastisk godt initiativ.

Torben Hansen, borgmester, Randers Kommune

- Vi prøver at lave en bred palette af aktiviteter, så der er noget til alle. Der er stor forskel på, hvad en 6-årig synes er sjovt, og hvad en 17-årig synes er sjovt, lyder det fra Eventchef i Randers Kommune, Mette Bertelsen.

Randers Kommune har henvendt sig til forskellige aktører og arrangører, som har foreslået forskellige muligheder og aktiviteter, som de kan tilbyde de unge.

- Det har været en hård tid for vores børn og unge, så jeg synes, det her er et fantastisk godt initiativ. Jeg kan se den entusiasme, som vores medarbejdere har for at gøre det her til en stor oplevelse for børnene, lyder det fra borgmester i Randers Kommune, Torben Hansen.

Aftalen kommer efter, at regeringen og Folketingets partier er enige om en undtagelse fra forsamlingsforbuddet på 50 personer, så de mange organisationer, som har planlagt ferielejre og udflugter i sommerferien, kan gennemføre deres aktiviteter.

Den kommunale forvaltning og alle samarbejdspartnerne arbejder nu videre med planerne. Inden skolernes sommerferie vil hele programmet blive præsenteret på kommunens hjemmeside.

 

Bent Vad Odgaard

Grundlaget for rewilding er en myte, mener ekspert: - Hvorfor spørger man ikke mig?

Daginstitutioner Malling

play Jacob kæmpede for ny daginstitution - nu er der godt nyt

Skærmbillede 2021-05-12 kl. 20.01.55

Advokat svindlede for over en halv million kroner – nu er han dømt

Politi

20-årigt voldsoffer erklæret klinisk død

20210209-130632-L-1920x1342we

Nyt kviktestcenter åbner fredag

Lige nu
Coronatest Region Midt 20.08.2020

liveblog COVID-19 LIVE: Borgmester opfordrer til skærpet opmærksomhed i østjysk kommune

Dagens mest læste