Stenkast mod tog: - Vi var alle virkelig chokerede

I eftermiddag blev et tog ramt af stenkast, da det kørte syd for Horsens.

Det var en noget overraskende togtur, der var i vente, da 27-årige Stine Overgaard Høgh i Odense stod på toget mod Aarhus. 

For da toget omkring klokken 15 nærmede sig Horsens Station, blev den rude, som Stine sad på sædet ved siden af, ramt af et stenkast. 

quote Jeg kunne ikke finde en ansat, fordi toget var så fyldt.

Stine Overgaard Høgh, passager

Ruden splintredes med det samme, men da DSB-togenes ruder indeholder to lag glas, og er lavet af et specielt materiale, var det kun den yderste rude, der blev ødelagt. 

- De andre passagerer og jeg blev vildt chokerede. Og vi var bange for, at den inderste rude også ville splintre, fordi toget forsat kørte, fortæller Stine Overgaard Høgh til TV2 ØSTJYLLAND.

Ruderne i DSB-tog er består af to lag glas og er lavet af et materiale, der gør, at det splintrer på en anderledes måde end normalt glas.
Ruderne i DSB-tog er består af to lag glas og er lavet af et materiale, der gør, at det splintrer på en anderledes måde end normalt glas. Foto: Stine Overgaard Høgh

Derfor forsøgte Stine Overgaard Høgh at informere en ansat om den splintrede rude, men kunne ikke nå ind til de ansatte, da toget var fyldt med passagerer på midtergangene.

Da toget 5-10 minutter efter nåede til Horsens Station, var det lykkedes nogen at få fat i en ansat, og lokomotivføreren bad alle i den berørte vogn om at bevæge sig hen til en anden vogn. Toget fortsatte derefter videre til Skanderborg med blot 40 km/t.

- Jeg er glad for, at der blev reageret så hurtigt. Det var en ret chokerende oplevelse, især når man har hørt så meget om stenkast mod biler også, siger Stine Overgaard Høgh. 

En sjælden hændelse

DSB kan over for TV2 ØSTJYLLAND bekræfte, at der har været et stenkast mod et tog syd for Horsens.

- Toget kørte med lav fart videre til Skanderborg Station, hvor der blev lagt noget beskyttende folie på vinduet, siger DSB’s pressevagt.

- Derefter fortsatte toget videre nordpå mod Aarhus. Togvognen bliver senere kørt på værksted, hvor ruden bliver repareret.

Ifølge DSB er det forholdsvis sjældent, at der bliver kastet sten mod togvogne.