Horsens har østjysk rekord i sigtelser for brud på forsamlingsforbud

Sydøstjyllands Politi er den politikreds i Danmark, der har lavet uddelt flest bøder for brud på forsamlingsforbuddet.

Hele 178 gange har Sydøstjyllands Politi udstedt sigtelser for brud på forsamlingsforbuddet siden der 18. marts kom begrænsninger på, hvor mange mennesker det var tilladt at være sammen på ét sted. 

Dermed er politikredsen den kreds i Danmark, hvor flest er blevet sigtet under corona-restriktionerne. 

Sydøstjyllands politikreds dækker kommunerne Horsens, Hedensted, Skanderborg, Vejle, Fredericia, Billund og Kolding, men især i Horsens er der delt bøder ud.  

Med 72 udskrevne bøder tager Horsens prisen som den kommune i Østjylland, hvor flest er blevet sigtet for at have overtrådt forsamlingsforbuddet. 

Til sammenligning blev der i hele Østjyllands politikreds, som dækker Aarhus, Randers, Syddjurs, Norddjurs, Favrskov, Odder og Samsø uddelt 35 bøder i samme periode. 

Det viser tal fra Rigspolitiet.

For mange unge samlet

Bøderne i Horsens er især uddelt til unge mennesker, som var samlet mere end ti på ét sted. Det er sket ad flere omgange og senest i sidste weekend, hvor en stor gruppe unge var samlet på strandarealet Langelinie i Horsens. Her fik 19 unge en bøde for overtrædelse af forsamlingsforbuddet.  

Læs også Beregn dine indefrosne feriepenge: Så meget kan du få

Tidligere blev der på en enkelt weekend i maj uddelt hele 38 bøder til unge mennesker, der var sammen i grupper på mere end 10 personer. Først gjaldt det 15 unge, som hang ud på en p-plads i centrum af byen, senere samme dag var 11 unge samlet på Strandpromenaden og dagen efter var 12 unge samlet ved storcenteret Bytorvet. Alle fik de en bøde på 2500 kr. af politiet.

Det grønne område ved Strandpromonaden/Langelinje i Horsens strækker sig omtrent en halv kilometer mellem vejen og kysten og et yndet sted for unge at mødes. I alt har 30 unge fået en bøde for brud på forsamlingsforbuddet her.  Foto: Google Maps

Hurtigere med bødeblokken?

Men har de unge i Horsens så vitterligt været dårligere til at overholde forsamlingsforbuddet end unge mennesker i andre østjyske byer? Eller er det Sydøstjyllands Politi som har været hurtigere med bødeblokken end andre politikredse?

Nej, lyder svaret fra Sydøstjyllands Politi til TV SYD. Politiet har ikke været mere nidkære end andre kredse. 

Læs også Tyrkisk narkohandler på flugt fra politiet i to år: Nu er han dømt

- Som ugerne gik og solen skinnede mere og mere, glemte især de unge at overholde reglerne om ikke at samles flere end 10. Vi har en række tilfælde, hvor vi har sigtet større grupper af unge - og så løber tallet hurtigt op, forklarer chefpolitiinspektør Klaus Munk Nielsen til TV SYD. 

Forsamlingsforbuddet blev mandag ændret, sådan at det nu er lovligt for 50 personer at samles.