Beregn dine indefrosne feriepenge: Så meget kan du få

Indtast din løn og se, hvor mange penge du kan få før skat, hvis regeringens forslag gennemføres.

Et weekendophold, en ny terrasse, en tur i Djurs Sommerland eller noget helt fjerde.

Når der uventet lander en ekstra pose penge på ens bord, så er det ikke svært at komme i tanker om noget at bruge dem på.

Og som det ser ud lige nu, så er det ikke helt usandsynligt, at sådan en pose penge til efteråret dumper ind på mange danskeres bankkonti.

For regeringen har foreslået, at de ekstra feriepenge, danskerne har optjent siden den nye ferielov trådte i kraft, allerede kan udbetales i år.

Det var ellers meningen, at de fem ugers ekstra feriepenge først skulle udbetales sammen med folkepensionen.

Men for at sætte gang i økonomien under coronakrisen, foreslår regeringen, at danskerne skal have to af de fem ugers ekstra optjent ferie, de har til gode på grund af den nye ferielov, allerede nu.

Her kan du beregne, hvor mange penge, du ville kunne få før skat.

Se hvor mange feriepenge, du har til gode

Indtast månedsløn før skat - eksklusiv pension - i hele kr.

En god ide

Ifølge professor i økonomi og tidligere overvismand Michael Svarer er det en rigtig god ide, at udbetale en del af feriepengene nu.

- Der er jo rigtig mange penge sparet op i feriefonden og hvis man udbetaler 40 procent af dem, så er det et meget stort milliardbeløb og det er noget, der ville kunne booste privatforbruget og dermed den økonomiske aktivitet, siger han til TV2 ØSTJYLLAND. 

Michael Svarer mener, at det giver rigtig god mening at udbetale pengene til efteråret, når corona-hjælpepakkerne udløber. 

- Hvis jeg ved, at jeg får nogle penge udbetalt til efteråret, så kan jeg jo godt time mit forbrug, og begynde at bruge penge nu. Så pengene kan godt have en effekt tidligere end på det tidspunkt, hvor de bliver udbetalt, forklarer han. 

Forslaget om at udbetale to ugers feriepenge er endnu ikke vedtaget. Folketingets partier forhandler fortsat.  

Explainer: Forstå hvor de indefrosne penge, du kan få udbetalt, kommer fra.