Forsamlingsforbud overtrådt: 38 unge i Horsens får bøder

I weekenden kedede flere unge i Horsens sig tilsyneladende og samlede sig i større grupper. Det resulterede i bøder til alle i tre forsamlinger.

Selvom Danmark åbner mere og mere op, er det vigtigt at overholde forsamlingsforbuddet, så coronasmitten ikke blusser op. 

Sådan lyder det vigtigste budskab fra Sydøstjyllands Politi, der i weekenden måtte udskrive bøder til 38 personer i Horsens, der ikke kunne finde ud af at overholde forsamlingsforbuddet. 

Det kan være fristende at mødes flere end 10 personer, når nu samfundet i øvrigt begynder at ligne sig selv mere fra før coronatiden, men det skal man lade være med, lyder det fra politiet. 

- Det er vores opgave at sikre, at borgerne i vores politikreds fortsætter med at følge de retningslinjer, som myndighederne har fastsat for at sikre, at coronasmitten ikke spredes i vores samfund, siger chefpolitiinspektør Klaus Munk Nielsen fra Sydøstjyllands Politi.

- Vi har i weekenden desværre kunnet konstatere, at flere – især unge - undlod at følge de regler, der er så vigtige for at undgå smittespredning, og som er forudsætning for, at vi kan åbne samfundet op igen. Det er meget alvorligt, og det har vi grebet ind over for og sigtet 38 personer, fortæller han. 

På tankstationen på Allegade i Horsens fik 15 unge en bøde, hvor at bryde forsamlingsforbuddet.
På tankstationen på Allegade i Horsens fik 15 unge en bøde, hvor at bryde forsamlingsforbuddet.

De unge overtrådte forsamlingsforbuddet ved tre forskellige begivenheder i løbet af weekenden. 

Først hang 15 unge lørdag aften ud på en parkeringsplads i forbindelse med en tankstation på Allegade i det centrale Horsens. Det fik de alle en bøde på 2500 kr. for. 

23 bøder mere

Siden aflagde politiet visit i det grønne område ned til vandet ved Strandpromenaden i Horsens. Et populært sted for unge at mødes i sommerhalvåret og traditionelt stedet, hvor byens unge mødes fra hele byen mødes og fejrer 9. klassernes sidste skoledag. 

Så mange var der imidlertid ikke lørdag aften, men politiet traf 11 unge samlet og dermed én for meget i forhold til forsamlingsforbuddet. 

De 11 fik alle en bøde på 2500 kr. Ifølge politiet var der ved de to forsamlinger både unge over 18 år og teenagere helt ned til under 15 år. 

Allerede søndag var den gal med forsamlingsreglerne i Horsens igen. 

Denne gang blev politiet kaldt ud til en forsamling på 12 unge ved storcenteret Bytorvet i Horsens. Her blev 12 unge hver en bøde på 2500 kr. 

Det grønne område ved Strandpromenaden i Horsens strækker sig omtrent en halv kilometer mellem vejen og kysten
Det grønne område ved Strandpromenaden i Horsens strækker sig omtrent en halv kilometer mellem vejen og kysten Foto: Google Maps

Ungdomsliv på standby

Det var ikke kun i Horsens, at Sydøstjyllands Politi fik anmeldelser om for store forsamlinger. Det gjaldt også en lang række andre byer i politikredsen. Også Østjyllands Politi har fået en del henvendelser om forsamlinger hen over weekenden. Det gjaldt især på Strøget og i Bruuns Galleri. 

Politiet er godt klar over, at det ikke er sjovt at være ung i en tid med forsamlingsforbud, men minder om at der er en grund til at forbuddet er der. 

- Vi vil gerne understrege, at vi ved, at det kan være svært at skulle sætte sit normale ungdomsliv på standby, siger chefpolitiinspektør Klaus Munk Nielsen fra Sydøstjyllands Politi.

- Men de unge må selvfølgelig bakke op om vores samfund og fællesskab. Mange unge mennesker gør det, men nogle ’husker’ det ikke, og det er selvfølgelig ikke i orden, at de vælger at tilsidesætte reglerne og slækker på egen opførsel – og oplever vi det, så griber vi ind over for det, advarer han.  

Mind hinanden om det

Politiet beder om, at både forældrene og de unge indbyrdes minder hinanden om reglerne om forsamlingsforbud og taler om, hvorfor reglerne er nødvendige i denne coronatid.

Sydøstjyllands Politi vil i den kommende tid være ekstra synligt til stede i politikredsen for at sikre overholdelse af de gældende corona-retningslinjer. 

Samtidig kan man forvente at få en ’hilsen’ med fra politiet, hvis for mange er forsamlet et sted, lyder advarslen.

Daginstitutioner Malling

play Jacob kæmpede for ny daginstitution - nu er der godt nyt

Skærmbillede 2021-05-12 kl. 17.55.41

Debat raser om lempelse af regler for tilsyn med dyr

20210209-130632-L-1920x1342we

Nyt kviktestcenter åbner fredag

Skærmbillede 2021-05-12 kl. 15.03.17

Se debatten: Hvordan kan biodiversitet og dyrevelfærd hænge sammen?

x1000w-Lars S. Sørensen

Aarhusiansk webshop kåret som landets bedste

20210108-223028-7-1920x1279we

Voldsomt overfald midt i Horsens: Nu er to anholdt - to formodede gerningsmænd på fri fod

Dagens mest læste