Ny borgmesterkandidat valgt i Syddjurs: - Der vil være én tydelig forskel

Socialdemokratiet i Syddjurs Kommune har mandag aften enstemmigt valgt partiets nye borgmesterkandidat ved kommunalvalget næste år.

Når der er kommunalvalg i november 2021, så bliver det under alle omstændigheder en ny mand – eller kvinde – der tiltræder posten som borgmester i Syddjurs Kommune.

Nuværende borgmester Ole Bollesen fra Socialdemokratiet har for længst meddelt, at han ikke genopstiller, og derfor var der ét punkt på dagsordenen, da Fællesledelsen i partiet mødtes til generalforsamling mandag aften: Hvem skal være vores nye borgmesterkandidat?

Fællesledelsen var enige. Valget faldt på en kandidat, der er 31 år yngre end den nuværende.

- Det er først og fremmest, fordi vi gerne vil satse ungt. Vi vil gerne markere, at nu har vi lavet et generationsskifte, siger Søren K. Lauridsen, der er formand for Socialdemokratiet i Syddjurs, til TV2 ØSTJYLLAND.

Når Socialdemokratiet skal forsøge at holde fast i borgmesterposten om halvandet år, bliver det altså med 38-årige Michael Stegger Jensen i spidsen. Til den tid er han 40 år.

- Der er sikkert nogle, der vil bruge det imod mig, at jeg er ung og uerfaren. Men jeg vil hellere vende den om og sige, at det måske er meget godt, at der kommet noget nyt blod ind, siger Michael Stegger Jensen (S) til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Min mission er at få flere til at interesse sig for deres egen hverdag. Få nogle, der ikke interesserer sig så meget for politik normalt, til at føle, at det også vedrører dem.

Michael Stegger Jensen (S), nyvalgt borgmesterkandidat, Syddjurs Kommune

Han er glad og stolt over at være blevet valgt til den fornemme post, men ikke helt overrasket. Det har nemlig været alment kendt siden januar, at Fællesledelsen ville pege på ham.

- Jeg havde lidt lugtet lunten. Jeg vidste, at der ikke var andre i min byrådsgruppe, der ville stille op, det havde de allesammen givet håndslag på. Der kunne så være kommet nogle udefra, men det gjorde der ikke, siger den nyvalgte borgmesterkandidat.

Vil have et vandrende borgmesterkontor

Hvis Michael Stegger Jensen med Socialdemokratiet ender med at vinde kommunalvalget, så vil det ikke kun være hårfarven på borgmesteren, der bliver anderledes.

- Det vil være én tydelig forskel, og det er, at borgmesterkontoret, der jo ligger i Ebeltoft, vil komme på tur rundt i kommunen, siger han og fortsætter:

- Jeg vil rykke det rundt i Kolind, Ryomgård, Rønde og så videre på skift og så lade borgerne bestemme, hvad jeg skal besøge i byen. Og så vil jeg sidde der i et par timer med åbent kontor.

KORT OM MICHAEL STEGGER JENSEN

Formålet er blandt andet at gøre Syddjurs til en mere samlet kommune.

- Der kan godt være lidt en opfattelse af, at det hele sker i Ebeltoft, siger Michael Stegger Jensen.

Han håber også, at han, ved at inddrage borgerne mere, kan få flere til at interessere sig for lokalpolitik.

quote Halvandet år kan hurtigt gå, så det er bare med at få arbejdshandskerne på, og så er det derudaf.

Michael Stegger Jensen (S), nyvalgt borgmesterkandidat, Syddjurs Kommune

- Det undrer mig, at valgdeltagelsen er større ved folketingsvalget. For til kommunalvalget handler det jo om folks egne daginstitutioner, skoler og ældrepleje. Min mission er at få flere til at interesse sig for deres egen hverdag. Få nogle, der ikke interesserer sig så meget for politik normalt, til at føle, at det også vedrører dem, siger borgmesterkandidaten.

Michal Stegger Jensen har 18 måneder til at forberede sig til valget, og dem vil han blandt andet bruge på at søge viden fra nuværende østjyske borgmestre. Han har allerede aftaler med Nils Borring (S) i Favrskov Kommune og Jan Pedersen (S) i Norddjurs Kommune.

- Halvandet år kan hurtigt gå, så det er bare med at få arbejdshandskerne på, og så er det derudaf, siger han.

Når der er kommunalvalg næste år altså i 2021, så ligger det allerede nu fast, at Syddjurs Kommune skal have ny borgmester. Den nuværende borgmester, Ole Bollesen, genopstiller nemlig ikke. Indslaget er fra januar 2020.